Marca - factor al competitivitatii firmei

Trimisa la data: 2009-10-20
Materia: Economie
Pagini: 52
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: hristos17
Lucrare de licenta despre Marca - factor al competitivitatii firmei
Romanii simt unele marci ca fiind ale lor, chiar daca intre timp au fost adoptate de altii. Despre Dacia Logan toti stiu ca este a romanilor, chiar daca la ora actuala filiatia este in mare masura franceza. Acestea sunt brandurile care au participat la istoria unor locuri, care au facut parte din ambianta unor ani buni din viata noastra. Perceptia generala in legatura cu apartenenta marcii este cea care marcheaza hotarul intre marcile noastre si celelalte.

Intrebarea cea mai sensibila este insa daca piata romaneasca are nevoie de branduri cu rezonanta locala, de branduri percepute ca fiind romanesti sau ar fi mai buna o masca europeana pentru produsele fabricate in Romania.

Aproape dintotdeauna romanii au avut repulsie fata de marcile autohtone cu toate ca istoria acestora este una foarte veche.Adoptarea la 15 aprilie 1879 a legii marcilor de fabrica si de comert in Romania, tara care abia isi proclamase independenta si a carei economie continua sa aiba caracter predominant agrar, in care, in unele ramuri ale economiei nu se produsese inca trecerea la masinism iar dezvoltarea pietei interne era franata de ramasitele feudale din agricultura, ar ramane unul din lucrurile cele mai surprinzatoare in evolutia legislatiei noastre, daca insasi expunerea de motive a legii nu ne-ar oferi explicatia.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Marca - factor al competitivitatii firmei

Lucrare de licenta despre Marca - factor al competitivitatii firmei
Cuprins

Capitolul I Marca.............................................1
1.1.Consideratii generale privind proprietatea industriala si intelectuala........................1
1.2 Definire.Functii.Caracteristici...........................3
1.3 Strategii de marca........................................13
I. Relatia marca-produs......................................19
II. Relatia marca-intreprindere...............................21

Capitolul II Marcile romanesti in conditiile aderarii la Uniunea Europeana...........................23
2.1 Istoricul marcilor romanesti..............................23
2.2 Marcile romanesti fata in fata cu marcile europene........37

Capitolul III Comercializare sub marca proprie sau in Lohn?...........41
3.1 Trecerea de la exprotul in Lohn la cel sub marca proprie..........41
3.2 Avantaje si dezavantaje ale comercializarii produselor sub marca proprie si in Lohn la SC Braiconf SA Braila..................45

Concluzii..........................49

Bibliografie.......................52Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Marca - factor al competitivitatii firmei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.