Marea Britanie in anii 1920 1945 - Aspecte diplomatice

Trimisa la data: 2009-07-08
Materia: Istorie
Pagini: 88
Comentarii: 2 (citeste)
Autor: alexandrucc
După semnarea Tratatului de pace de la Versailles, principiile lui W. Wilson au devenit călăuzitoare pentru politica externă a guvernului britanic. Atât guvernele laburiste cât şi cele conservatoare au urmărit menţinerea păcii pe continent.

Dar această direcţie a fost aspru criticată după cel de-al doilea război mondial. Principalii acuzaţi au fost prim-miniştrii din perioada interbelică care au dus „o politică de prudenţă” şi anume: Bonard Law, Stanley Baldwin, Ramsay MacDonald şi Neville Chamberlain şi nu Lloyd George şi ceilalţi autori ai tratatului de pace care au făcut din Germania singura vinovată de izbucnirea primului război mondial .

Dar, ca întotdeauna, există şi un revers. Principalul obiectiv al politicienilor britanici în perioada interbelică era evitarea unui nou război de proporţii dezastruoase, şi nu pot fi acuzaţi de încercarea lor de a salva pacea, dar şi de a menţine statutul Marii Britanii de mare putere.

Poziţia Angliei devine foarte precară după terminarea războiului. Crizele economică şi socială care au urmat au redus substanţial capacitatea ei de a finanţa proiectele de apărare. Fiind singura ţară capabilă să influenţeze deciziile politice ale altor ţări în funcţie de ale sale, Marea Britanie, pentru a păstra echilibrul, nu putea să nu se implice în problemele europene.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Marea Britanie in anii 1920 1945 - Aspecte diplomatice

Cuprins

Introducere.................................................5

Capitolul I

1. Principii şi direcţii ale politicii britanice interbelice..........6
1.1 Orientarea politicii externe britanice ÅŸi politica de dezarmare.........................6
1.2 Poziţia Marii Britanii la conferinţele internaţionale Locarno şi Munchen şi atitudinea sa faţă de ţările central şi sud-est europene....................15

Capitolul II

2. Marea Britanie şi politica conciliatoristă........................22
2.1 Germania interbelică a anilor ’20 şi problema reparaţiilor.......22
2.2 Instaurarea nazismului german ÅŸi continuarea politicii
conciliatoriste britanice.............................27

Capitolul III

3. Marea Britanie şi Aliaţii.........................................35
3.1 Relaţiile diplomatice ale Marii Britanii cu Statele Unite ale Americii..........35
3.2 Relaţiile bilaterale între Franţa şi Marea Britanie în perioada interbelică.....40

Capitolul IV

4. Marea Britanie şi Uniunea Sovietică: raporturi diplomatice.........48
4.1 Prezentarea relaţiilor bilaterale anglo-sovietice în anii ’20-’30........48
4.2 Evoluţia relaţiilor sovieto-britanice din timpul războiului.............................55

Capitolul V

5. Marile conferinţe internaţionale din perioada celui de-al doilea război mondial......................................60
5.1 Conferinţele de la Casablanca, Quebec şi Cairo....................60
5.2 Conferinţele de la Teheran, Yalta şi Postdam......................68

Concluzii.................................77

Anexe.....................................79

Bibliografie..............................86

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Marea Britanie in anii 1920 1945 - Aspecte diplomatice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii
  • as comenta da' n-am ce...

    marsorcur | 2010-02-12 00:36:00
  • daca as primi materialul platit as putea exprima o parere dar... cum am fost tras pe sfoara... pot doar sa imi inchipui ce continut are

    marsorcur | 2010-02-12 00:45:00
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.