Marea Flota Alba - Nasterea Americii ca mare putere

Trimisa la data: 2009-10-01
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 48
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: dragoszero
Lucrare de licenta despre Marea Flota Alba - Nasterea Americii ca mare putere
Lucrarea de fata doreste sa analizeze un moment destul de putin cunoscut in ceea ce priveşte studiul politicii externe americane, respectiv „Marea Flota Alba”, trimisa de preşedintele american Teddy Roosevelt in perioada 1907-1909, intr-un voiaj in jurul lumii.

Aceasta flota a fost compusa din 4 escadroane de lupta fiecare, escadron fiind compus din 4 nave de linie, acompaniate de distrugatoare şi alte nave de escorta. Aceasta forta militara a parcurs 43000 de mile nautice, a acostat in aproximativ 20 de porturi şi a demonstrat intregii lumi ca marina militara americana detinea capacitati de „blue water navy” (ceea ce ar putea fi tradus prin capacitatea unei forte navale de razboi sa se lanseze in operatiuni in largul oceanului departe de coasta şi de bazele de operatiuni).

Trebuie facuta mentiunea ca majoritatea acestor bastimente era depaÅŸita depaÅŸita din punct de vedere militar de lansarea modelului britanic Dreadnought (finalizat complet pe data de 3 octombrie 1906) primul cuirasat modern, dar acest lucru era valabil pentru marea majoritate a navelor de razboi aflate in dotarea marilor puteri in acel moment.

In ciuda acestor deficiente, marina de razboi americana demonstreaza un interes crescut fata de dezvoltarea unor capacitati ofensive moderne, primul cuirasat din noua clasa (capabila sa faca fata unui dreadnought) South Carolina fiind deja in teste in momentul plecarii „Flotei Albe”.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Marea Flota Alba - Nasterea Americii ca mare putere

Lucrare de licenta despre Marea Flota Alba - Nasterea Americii ca mare putere
Cuprins

Introducere – De ce e Marea Flota Alba

I Premiza lucrarii, baze teoretice, elemente folosite in analize......3

II Politica externa americana clasica, doctrina Monroe................5

III Administratia Roosevelt, viziune si planificare strategica.......12

IV Comparatie intre capacitatile ofensive ale marinei americane si ale celorlalte mari puteri..................17

V Analiza datelor economice referitoare la capacitatea economiei americane de a sustine o armata puternica si eficienta................33

VI Traseul marii flote, analiza geopolitica a zonelor incluse in acest voiaj, date tehnice referitoare la aprovizionare, etc.................36

VII Teorii geopolitice din aceasta perioada .........................42

Concluzie

VIII Concluzii finale.......................44

IX Bibliografie.............................46

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Marea Flota Alba - Nasterea Americii ca mare putere". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.