Marketing in intreprinderile mici si mijlocii

Trimisa la data: 2009-03-02
Materia: Marketing
Pagini: 60
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Paula_O
Lucrare de licenta despre Marketing in intreprinderile mici si mijlocii
Valorile culturale de baza -acele norme morale, credinte, atitudini, opinii si comportamente care sunt recunoscute si acceptate de majoritatea membrilor unei comunitati. Valorile culturale de baza sunt inscise in subconstientul individual si colectiv si se transmit de la o generatie la alta prin familie, scoala, biserica. Ele orienteaza comportamentul de consum si cotidian si sunt stabile in timp, greu de schimbat.
Subculturi - valori culturale secundare la care adera anumite grupuri fac ca societatea sa se structureze in subculturi.

Identificarea si definirea precisa a grupurilor culturale care coexista in spatiu aceleiasi piete este importanta pentru segmentarea acesteia si alegerea corecta a pietei tinta. Tendinte de evolutie a valorilor culturale - influenteaza comportamentul de consum si de cumparare. Marimea familiilor se restrange rapid, familiile cu un singur copil sau fara copii, ca si celibatul, castiga teren.Aceasta provoaca mutatii in strucura menajului si in structura cosului de piata. Printre principalele tendinte de evolutie a valorilor culturale care au efect asupra afacerilior se numara:

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Marketing in intreprinderile mici si mijlocii

Cuprins

Capitolul I. Particularitatile mediului de marketing in intreprinderile mici si mijlocii..................................4
1.1. Analiza macromediului....................................4
1.2. Analiza micromediului....................................15

Capitolul II. Studiul pietei...................................20
2.1 Utilitatea utilizarii pietei intreprinderilor mici si mijlocii...................................20
2.2 Piata. Identificare. Structura............................20
2.3 Selectarea pietei tinta a intreprinderilor mici si mijlocii............................................22
2.4 Clientii.............................................25

Capitolul III. Mixul de marketing..............................27
3.1.Strategiile firmelor mici.....................................28
3.2. Produsul..............................................29
3.3. Pretul...........................................31
3.4. Distributia.................................................32
3.5. Promovarea..........................................33

Capitolul IV. Studiu privind particularitatile activitatii de marketing la Comunicatii Nationale mobile...............................35
4.1 Analiza Macromediului.....................................35
4.2 Micromediul extern....................................41
4.3 Micromediul intern.........................................47
4.4 Mixul de marketing........................................51

Concluzii si recomandari...................................57

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Marketing in intreprinderile mici si mijlocii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.