Marketingul turismului bucovinean

Trimisa la data: 2010-07-29
Materia: Turism
Pagini: 106
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Relu_Du
Lucrare de licenta despre Marketingul turismului bucovinean
Principalele obiective de marketing1 de care trebuie sa se tina seama cu ocazia punerii la punct a strategiilor de pret de catre o firma de turism sunt: supravietuirea, maximizarea profitului curent, maximizarea cotei de piata, dominatia pietei prin calitatea produsului, preintampinarea concurentei, mentinerea fidelitatii si sprijinul distribuitorilor.Supravietuirea este primul obiectiv de marketing pe care si-l propune orice firma de turism atunci cand concurenta de piata este foarte presanta, cand gusturile si dorintele clientilor se schimba rapid, cand capacitatile sunt cu mult excedentare, cand cererea este in declin sau cand forta sa tehnica si economica este redusa.

Principala cale pe care se poate actiona in vederea realizarii acesteia il constituie reducerea preturilor, chiar daca in felul acesta, pe termen scurt, profitul este sacrificat.Maximizarea profitului este obiectivul cel mai ambitios al oricarei firme. Pe termen scurt si pe termen lung, in conditiile concurentei perfecte, atingerea sa este posibila aducandu-se oferta individuala de servicii turistice (si reducand cheltuielile) pana la nivelul la care costul marginal tinde sa egaleze pretul pietei. In celelalte conditii, cand firma are posibilitatea sa influenteze preturile pe piata turistica, acestea se impun strict corelate cu cererea si cu nivelurile costurilor marginale.Maximizarea cotei de piata este un obiectiv care adeseori vine in contradictie cu obiectivul anterior.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Marketingul turismului bucovinean

Lucrare de licenta despre Marketingul turismului bucovinean
Curpins

Introducere........................................4

Capitolul I. Potentialul turistic al Bucovinei.......................5
II.1 Pozitia in teritoriu si cai de acces............................ 6
II.2 Resurse turistice..........................................7

Capitolul II. Politica de produs si politica de pret in turism............................................15
III.1 Baza tehnico-materiala a turismului...........................15
III.2 Forme de turism in Bucovina................................24
III.3 Cererea turistica in Bucovina................................27
III.4 Politica de pret.........................................35

Capitolul III. Politica de distributie si politica de promovare in industria ospitalitatii...........................................53
IV.1 Distributia produselor turistice...............................53
IV.2 Politica de promovare.....................................71

Capitolul IV. Studiu de caz privind amenajarea si mixul de marketing in turismul din judetul Suceava.........................................79
V.1 Obiectivele dezvoltarii teritoriului manastirilor din Bucovina..................................................79
V.2 Interesul exceptional al zonei manastirilor din Bucovina..................................................81
V.3 Organizarea turismului in teritoriu..............................90

Capitolul V. Concluzii si propuneri.................................101

Bibliografie................................................104

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Marketingul turismului bucovinean". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.