Mass - media si cultura de masa - Democratie si comunicare in noul spatiu public

Trimisa la data: 2010-05-11
Materia: Drept
Pagini: 64
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Anca_Pi
Lucrare de licenta despre Mass - media si cultura de masa - Democratie si comunicare in noul spatiu public
In ansamblul disciplinelor stiintifice care se ocupa cu studierea comunicarii de masa, perspectiva sociologiei este aceea a abordarii interactiunilor complexe dintre comunicare si societate, a considerarii media ca un sistem (subsistem) social si a analizei comunicarii de masa ca un proces social. Un model cu adevarat sociologic, deopotriva integrator si particularizant este cel propus de catre P. Elliott in 1974 si propus de catre I. Dragan (1996, 52): "Modelul nostru al procesului comunicarii de masa consta in trei sisteme separate: societatea ca sursa, comunicatorii de masa si societatea ca audienta.

Fiecare dintre aceste sisteme ia de la celelalte ceea ce ii este necesar pentru propriile sale nevoi. Comunicatorii de masa se inspira din societate pentru subiectul care corespunde propriilor scopuri iar audienta este lasata in mare masura libera sa reactioneze la subiectul pus in discutie in fata ei. Fiecare are propriul sau grup de interese si propriile modalitati de a-si folosi influenta asupra altora". (1974, 167 apud I. Dragan, 1996, 52)

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Mass - media si cultura de masa - Democratie si comunicare in noul spatiu public

Lucrare de licenta despre Mass - media si cultura de masa - Democratie si comunicare in noul spatiu public
Cuprins

Introducere - Argument pentru comunicare intr-o societate de masa.................3

Capitolul I Comunicarea de la modele cibernetice si lingvistice la modele sociologice...........6

Capitolul II Mass-media si comunicarea de masa ...........26
2.1. "Actualitatea"- produs mediatic................26
2.2. H.D. Lasswell: "Schema celor 5 factori" ai comunicarii de masa..............29
2.3. Fr. Balle: marile "familii de media"..............30

Capitolul III Cultura de masa si industriile culturale. Comunicarea de masa si spatiul public. Comunicare si democratie.............34
3.1. Cultura de masa..............34
3.2. J. Habermas: Teoria "spatiului public"............38
3.3. Comunicare si democratie............39

Capitolul IV Societate de masa. Noul spatiu public............41
4.1. C.W. Mills: Trecerea de la comunitatea de publicuri la societatea de masa.................41
4.2. Dinamica noului spatiu public..................45
4.3. Importanta mass-media: de la loisir la socializare...........47

Concluzii Tendinte in comunicarea de masa..............53

Bibliografie.............62

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Mass - media si cultura de masa - Democratie si comunicare in noul spatiu public". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.