Masurile asiguratorii, restituirea lucrurilor si restabilirea situatiei anterioare savarsirii infractiunii

Trimisa la data: 2011-02-15
Materia: Drept
Pagini: 76
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: florybanu
Lucrare de licenta despre Masurile asiguratorii, restituirea lucrurilor si restabilirea situatiei anterioare savarsirii infractiunii
In tara noastra,vechile pravile (a lui Vasile Lupu si a lui Matei Basarab) contineau foarte putine dispozitii procedurale, competenta si modul de aplicare a sanctiunilor penale fiind guvernate de obiceiul pamantului ( drept cutumiar) si de sistemul dregatoriilor publice.
Reguli de procedura penala au aparut in Pravilniceasca Condica din 1780 a domnitorului Alexandru Ipsilanti, reguli care erau evident influientate de ideile iluminismului din secolul al XVIII-lea.

In secolul al XIX-lea, inainte de unirea principatelor romanesti, au fost edictate reguli de procedura penala, fie mai restrans , ca in partea a VI-a Legiuirii Caragea de la 1817 in Muntenia, fie mai dezvoltat, ca in Partea I a Condicei criminale Sturza de la 1826 in Moldova si in Procedura Condicei penale Barbu Stirbei de la 1850 in Muntenia.

Regulile din aceste legiuiri corespundeau cerintelor vremii, reflectate si in legislatiile de procedura penala din vestul europei.Dupa unirea tarilor romanesti a fost adoptat la 1864 Codul de procedura penala compilat dupa Codul de instructiune criminala francez din 1808.
Acest cod a fost in vigoare pana in 1937 cand a fost inlocuit prin Codul de procedura penala a tarii, inlaturand deosebirile care existau intre legiuirea din 1864 si legiuirile din Ardeal si Bucovina.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Masurile asiguratorii, restituirea lucrurilor si restabilirea situatiei anterioare savarsirii infractiunii

Lucrare de licenta despre Masurile asiguratorii, restituirea lucrurilor si restabilirea situatiei anterioare savarsirii infractiunii
Cuprins

Introducere....................4

Capitolul I Aspecte cu caracter introductiv privind masurile procesuale.....................8
I.1. Notiunea si importanta masurilor procesuale...................8
I.2. Clasificarea masurilor preventive............................10

Capitolul II Aspecte generale despre masurile asiguratorii in procesul penal........................12
II.1. Unele aspecte de ordin istoric ale reglementarilor masurilor asiguratorii in tara noastra.........................12
II.2. Notiunea, importanta si functionalitatea masurilor asiguratorii.................16
II.3. Conditii necesare pentru luarea masurilor asiguratorii..........18
II.4. Procedura de luare a masurilor asiguratorii.....................19
II.5. Organele care aduc la indeplinire masurile asiguratorii........21
II.6. Bunurile asupra carora se pot lua masuri asiguratorii...........23
II.7. Bunurile asupra carora nu se pot lua masuri asiguratorii........25

Capitolul III Dispozitii speciale privind masurile asiguratorii.......28
III.1. Sechestrul penal propriu-zis..................28
III.2. Poprirea.....................35
III.3. Inscriptia ipotecara......................... 41
III.4. Restituirea lucrurilor........................47
III.5. Restabilirea situatiei anterioare.............50

Capitolul IV Contestarea masurilor asiguratorii...............53
IV.1. Consideratii generale..........................53
IV.2. Competenta organelor judiciare penale..........58
IV.3. Competenta instantelor civile..................62

Concluzii.......................68

Bibliografie....................73

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Masurile asiguratorii, restituirea lucrurilor si restabilirea situatiei anterioare savarsirii infractiunii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.