Medicamente antituberculoase

Trimisa la data: 2009-06-03
Materia: Chimie
Pagini: 84
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: turcanu
Lucrare de licenta despre Medicamente antituberculoase
Sursa prioritara o constituie bolnavii cu tuberculoza pulmonara cavitara, intens baciliferi si inca netratati. Majoritatea acestor bolnavi elimina zilnic prin sputa pana ia 109 bacili cu chimiosensibilitate si virulenta intacte.

Chimioterapia eficienta anihileaza rapid contagiozitatea bolnavilor tratati (in cateva saptamani), reducand la proportii minime riscul imbolnavirilor in focar.Infectiozitatea sursei (respectiv oferta de bacili dintr-un teritoriu) depinde de: densitatea surselor bacilifere, virulenta si patogenitatea germenilor, continuitatea si durata eliminarii lor, eventual repetarea contactului infectant.

Reprezinta surse particulare: bolnavii cronici eliminatori de germeni chimiorezistenti, bolnavii refractari la tratament, bolnavii care datorita profesiunii lor pot raspandi cu usurinta infectia (cadre didactice, salariati din sectorul alimentar si farmaceutic, etc).

Surse rare de infectie sunt: bolnavii cu forme deschise, fistulizate de tuberculoza extrapulmonara (uro-genitale, osteo-articulare, ganglionare, etc.) surse secundare, atat datorita scaderii prevalentei tuberculozelor extrarespiratorii, cat si paucibacilaritatii: animalele bolnave de tuberculoza (bovinele pot raspandi infectia prin lapte, urina, fecale) si produsele patologice bacilifere (priveste personalul laboratoarelor specializate).

Bolnavii elimina in spatiul inconjurator unitati infectante minuscule (numite in functie de dimensiuni si de gradul de deshidratare picaturi Flugge, nuclei, nucleosoli, praf bacilifer) care sunt imprastiate rapid in incapere si plutesc aproape permanent in spatiul respectiv. Tusea, stranutul si toate actele fiziologice care pot produce expiratii fortate (strigat, ras, cantat sau chiar vorbirea), fragmenteaza sputa in picaturi bacilifere cu diametrul mare, 10-500 μm, care sunt proiectate in jurul bolnavului pe o raza de 0,8-1,5 m.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Medicamente antituberculoase

Lucrare de licenta despre Medicamente antituberculoase
Cuprins

Capitolul I Introducere....................................1

Capitolul II Acidul P – Aminosalicilic P. A. S.............6

Capitolul III Tiosemicarbazonele...........................14

Capitolul IV Izoniazida(HIN)...............................16

Capitolul V Streptomicina..................................27

Capitolul VI Rifamicine....................................44

Capitolul VII Chimioterapia tuberculozei...................51

Capitolul VIII Chimioterapia diferitelor localizari ale tuberculozei......................57

Capitolul IX Cercetari persoanala..........................61

Bibliografie...............................................72


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Medicamente antituberculoase". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.