Medicatia antiulceroasa

Trimisa la data: 2009-11-23
Materia: Medicina
Pagini: 77
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Olivia_F
Lucrare de licenta despre Medicatia antiulceroasa
Stratul de mucus extracelular este in echilibru permanent cu cel intracelular. Mucusul are capacitatea de tamponare a HCl. Inhiba permeatia pepsinei, care are totusi capacitatea de a digera. La bolnavii cu ulcer, se constata ca stratul de mucus este mai subtire si mai slab.
In ulcerul duodenal, s-a observat ca secretia de bicarbonat este semnificativ scazuta in duodenul proximal. Nu se stie daca aceasta anomalie este primara (determinata genetic) sau este secundara unor factori castigati. Celulele epiteliale gastrice si duodenale secreta bicarbonat. Secretia este foarte importanta la nivelul bulbului duodenal.

Rol important au prostaglandinele si acidifierea lumenului duodenal. Secretia de bicarbonat este redusa de inhibitorii cicloxigenazei.Antiinflamatoarele, alcoolul, sarurile biliare si furosemidul scad secretia de bicarbonat.Fluxul sangvin in mucoasa este un alt element important de aparare, intervenind pentru indepartarea acidului retrodifuzat si pentru troficitatea normala a mucoasei.Microcirculatia sanguina din mucoasa gastrica si duodenala, prin aportul nutritiv si gradul de oxigenare, asigura integritatea componenetelor barierei gastrice. Irigarea mucoasei gastrice este neuniforma. Prin metode spectrofotometrice, s-a demonstrat ca, in aria oxintica, circulatia sanguina este mai bine prezentata decat in antru.]

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Medicatia antiulceroasa

Lucrare de licenta despre Medicatia antiulceroasa
Cuprins

Capitolul I. Introducere.............................3

Capitolul II. Scopul lucrarii............................5

Capitolul III. Partea generala................................5

Capitolul IV. Partea speciala. Medicamente utilizate frecvent in tratamentul bolii ulceroase....................................40

Capitolul V. Concluzii.......................................73

Bibliografie...........................75
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Medicatia antiulceroasa". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.