Medii de transmisie a datelor

Trimisa la data: 2019-01-27
Materia: Telecomunicatii
Pagini: 28
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: anamariasimon
ATESTAT
Calificarea (Nivel 4): Tehnician operator tehnica de calcul
Lucrare pentru certificarea competentelor profesionale

FUNCTIONAREA SISTEMELOR DE CALCUL IN RETEA - MEDII DE TRANSMISIE A DATELOR


CUPRINS


CAP. I ARGUMENT...................................................2

CAP. II MEDII DE TRANSMISIE PRIN CABLU........... 3
II.1. Cablurile de cupru........................................ 3
II.1.1. Cabluri coaxiale................................... 3
II.1.2. Cabluri torsadate................................. 6
II.2. Cabluri cu fibra optica.................................. 14

CAP. III MEDII DE TRANSMISIE FARA FIR.............. 21
III.1 Undele radio............................................. 21
III.2 Microundele.............................................. 23
III.3 Razele infrarosii....................................... 25

BIBLIOGRAFIE......................................................27

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Medii de transmisie a datelor

Istoria comunicarii este la fel de veche ca omul. Metodele de comunicare folosite au necesitat existenta unor medii de transmisie, a unor cai pe care informatia sa se transmita.

De la transmisiile electrice, incepand cu telegraful lui Samuel Morse in 1837, pana la primele servicii de comunicatii radio transatlantice fara fir realizate in 1907 de catre Marconi, si lansarea primului satelit artificial al Pamantului in 1954 de catre URSS, sau realizarea, in 1976 a primei transmisiuni prin fibra optica, progresele au fost determinate, sau cel putin inlesnite, de evolutia in domeniul cailor sau mediilor de transmisie.

In primul capitol, am prezentat argumentul, in care este prezentata o scurta descriere a istoriei comunicatiei si un scurt reazumat al capitolelor.

In cel de-al doilea capitol am abordat mediile de transmitere prin cablu. In functie de semnalele transmise, cablurile folosite in retelele de date pot fi de cupru, prin care se transmit semnalele sub forma de impulsuri electrice, asa cum am aratat in subcapitolul II. 1. Subcapitolul II. 2 prezinta cablurile de fibra optica utilizate pentru datele transmise sub forma de impulsuri luminoase.

In capitolul trei am discutat despre suporturile de transmitere a datelor fara fir. Acestea sunt retele de aparate si dispozitive interconectate prin unde radio, infrarosii si alte metode fara fir.

In ultimii ani ele au cunoscut o dezvoltare semnificativa pe plan mondial, reprezentand o solutie alternativa la legaturile cu fir.

Conexiunile fara fir devin tot mai populare, deoarece ele rezolva probleme ce apar in cazul cand avem multe cabluri, conectate la multe dispozitive. Tehnologiile moderne fara fir pot interconecta echipamentele la distante mici, dar si la distante mari. In prezent exista mai multe moduri de a transmite date fara fir: Wi-Fi, Bluetooth, GPRS, 3G, GPS, etc.

In finalul lucrari este bibliografia, care prezinta sursele de informatie pe care le-am folosite in alcatuirea lucrarii de specialitate.

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Medii de transmisie a datelor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.