Mediul familial si reusita scolara a elevilor

Trimisa la data: 2009-04-12
Materia: Sociologie
Pagini: 59
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Roberta_P
Lucrare de licenta despre Mediul familial si reusita scolara a elevilor
Reusita scolara are menirea sa exprime nivelul inteligentei, al motivatiei si atitudinii, adica sa ne informeze despre nivelurile de dezvoltare psihica ale elevului.Succesul scolar este doar un "barometru" al gradului de adaptare scolara a elevului, fara a fi un scop in sine, asa cum poate deveni el in unele cazuri. Elevul trebuie sa ajunga sa lucreze nu numai pentru a lua un examen, a evita o pedeapsa, a obtine nota dorita, ci inainte de toate pentru a asimila cultura si civilizatia contemporana.

Nota scolarului este menita sa indice succesele realizate si esecurile posibile suferite de copil pe drumul ascendent al socializarii si umanizarii personalitatii sale, mai exact sa dezvaluie in fata profesorului starea actuala a personalitatii elevului in permanenta schimbare (dezvoltare) sub influenta continua si sistematica a cerintelor externe.Succesul scolar este rezultatul concordantei dintre cerintele programelor scolare, capacitatea de asimilare a cunostintelor, priceperilor si deprinderilor, de catre elevi, nivelul sau de aspiratie si atitudinea fata de munca, de invatatura, dezvoltarea motivatiei dezvoltarea spiritului practic, aplicativ si experimental. Reusita scolara presupune, pe de-o parte, insusirea unui sistem de informatii fundamentale cu valoare operationala privind bazele stiintelor.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Mediul familial si reusita scolara a elevilor

Lucrare de licenta despre Mediul familial si reusita scolara a elevilor
Cuprins

Introducere..................................................3

Capitolul I. Mediul familial.....................................5
1.1. Concepte fundamentale........................................6
1.2. Tipuri de familii.......................................9
1.3. Functiile familiei......................................15

Capitolul II. Reusita scolara...................................24
1.1. Notiunea de reusita scolara...................................25
1.2. Factorii reusitei scolare....................................27

Capitolul III. Forme de colaborare scoala-familie.....................49

Capitolul IV. Concluzii........................................53

Bibliografie..........................................................57


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Mediul familial si reusita scolara a elevilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.