Mediul scolar si rolul lui in dezvoltarea personalitatii copilului

Trimisa la data: 2010-09-06
Materia: Sociologie
Pagini: 67
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andreea_Ra
Lucrare de licenta despre Mediul scolar si rolul lui in dezvoltarea personalitatii copilului
Cunoscandu-l mai bine pe elev cu mijloacele adecvate, dascalul il poate ajuta sa se autoevalueze ceea ce influenteaza pozitiv desfasurarea intregului proces instructiv-educativ in mediul scolar si extrascolar.
Idealul activitatii educative il reprezinta formarea multilaterala a personalitatii elevului. Educatia trebuie sa ajute fiecare om la realizarea propriei personalitati.Mica scolaritate este perioada cand se modifica substantial regimul de munca si de viata a scolarului mic. Scoala introduce in fluxul activitatii copilului un anumit orar, un anumit comportament, o activitate programata si structurata.

Scoala constituie un mediu care ofera copilului o colectivitate si un loc de munca cu numeroase intrepatrunderi: mentale, afective, morale, care se constituie ca un suport al dezvoltarii psihice.Perioada de tranzitie si adaptare, desi cronologic inscrisa intre limite asemanatoare, faptic pot sa nu fie la fel pentru toti copii. Astfel, sunt prescolari care aflati in pragul scolaritatii prezinta interes pentru scoala, se distrag de la activitatile de joc si prefera sarcinile adultilor si ocupatiile care presupun interactiunea cu acestia. O alta categorie manifesta o anumita retinere fata de scoala, incadrandu-se cu greu in programul si cerintele pe care acesta la cere.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Mediul scolar si rolul lui in dezvoltarea personalitatii copilului

Lucrare de licenta despre Mediul scolar si rolul lui in dezvoltarea personalitatii copilului
Cuprins


I.Argument..................3

II.Introducere.............5

III.Mediul scolar si rolul lui in dezvoltarea personalitatii copilului................8

IV.Scolarul mic sau descoperirea lumii obiective.............23

V.Invatare si joc ? Imbinarea lor armonioasa in vederea realizarii unui invatamant de calitate..............40

VI.Proiect didactic............61

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Mediul scolar si rolul lui in dezvoltarea personalitatii copilului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.