Memorialistica detentiei in Romania secolului 20

Trimisa la data: 2010-07-10
Materia: Istorie
Pagini: 42
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Stefania_A
Lucrare de licenta despre Memorialistica detentiei in Romania secolului 20
Textele autobiografice au o veche traditie in literatura universala, un prim reper important constituindu-l Confesiunile Sf. Augustin. In mai tanara literatura romana, putem considera ca primul memorialist e Teodor Varnav, un mic boier moldovean, care scria pe la 1845 Istoria vietii mele. Nu a trebuit sa treaca un interval prea mare de timp (din punct de vedere istoric) si in secolul douazeci aproape toti scriitorii importanti au adoptat moda literaturii autobiografice, completandu-si opera cu cate un jurnal, o carte de memorii, sau ambele.

Astazi, mai mult decat oricand, textele autobiografice cunosc o perioada de inflorire, pe langa directiile cunoscute adaugandu-se autofictiunea, a carei miza consta in amestecarea faptelor autentice cu cele imaginare, si blogurile - ultima forma de jurnal virtual - in zona inca foarte proaspata a internetului. In ceea ce priveste memorialistica de inchisoare in literatura romana, istoria ei nu merge atat de departe in trecut pentru ca institutia penitenciarului in sine este de data relativ recenta. Sunt cunoscute cateva cazuri izolate de scrisori scrise din detentie inca de pe la inceputul secolului al XVII-lea, cum este cea a lui Cocrisel al lui Mogildea, cazut prizonier la sasi, prin care cere rudelor sa-l rascumpere.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Memorialistica detentiei in Romania secolului 20

Cuprins

Capitolul I. Preambul................................................2

Capitolul II. Inainte de 1948.................................................4

Capitolul III. Dupa 1948.................................................7

Capitolul IV. Concluzii................................................40

Capitolul V. Bibliografie................................................42

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Memorialistica detentiei in Romania secolului 20". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.