Meningita

Trimisa la data: 2009-10-14
Materia: Medicina
Pagini: 72
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Suzana_G
Lucrare de licenta despre Meningita
In meningita bacteriana aspectul LCR poate fi tulbure net purulent sau poate fi clar sau usor opalescent (in cazul unei slabe reactii leucocitare sau la debut).Examenul microscopic direct se efectueaza pe frotiu din produs (cand este net purulent) sau mai des, din sedimentul obtinut din ultracentrifugat. Se prepara 2-3 lame care se coloreaza cu diferiti coloranti. Cel mai des utilizata este coloratia Gram.
Examinarea microscopica permite o orientare etiologica, uneori char de specie. Aspectul diferitilor germeni la microscop a fost prezentat la capitolul "etiologie".

In multe cazuri examenul frotiului este dificil de interpretat datorita aspectului atipic al bacteriilor de aparare al gazdei sau si mai frecvent, ca urmare a actiunii antibioticelor.
Imunofluorescenta este metoda de evidentiere rapida a antigenelor bacteriene in LCR (la M.O.) prin cuplarea lor cu anticorpi specifici cuplati cu o substanta fluorescenta (izocianatul de fluoresceina); existand posibilitatea unor reactii incrucisate.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Meningita

Lucrare de licenta despre Meningita
Cuprins

Capitolul I. Introducere.............................3

Capitolul II. Etiologie..........................4

Capitolul III. Epidemiologie .........................15

Capitolul IV. Patogenie...............................17

Capitolul V. Anatomie patologica.......................23

Capitolul VI. Manifestari clinice............................24

Capitolul VII. Diagnosticul..............................25

Capitolul VIII. Complicatii si sechele.....................31

Capitolul IX. Evolutie si prognostic.........................35

Capitolul X. Tratament...............................37

Capitolul XI. Profilaxia............................45

Capitolul XII. Material si metode ............................50

Capitolul XIII. Rezultate si discutii ........................50

Capitolul XIV. Concluzii..........................69

Bibliografie.........................71

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Meningita". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.