Meningitele acute

Trimisa la data: 2010-09-23
Materia: Medicina
Pagini: 38
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: nicoletadanielaborcan
Lucrare de licenta despre Meningitele acute
Este provocata de germeni din grupul NEISSERIA si se caracterizeaza prin debut brusc, prezenta uneori a herpesului si a eruptiilor cutanate si LCR purulent.

Agentul etiologic este meningococul, care patrunde in organism prin rinofaringe si de aici ajunge pe meninge, fie pe cale sanguina, fie pe cale directa prin limfaticele ascendente si, exceptional, pe tecile nervilor.

Din punct de vedere epidemiologic, izvorul infectiei este reprezentat de omul bolnav si de purtatorii sanatosi, transmisia germenilor facandu-se prin tuse, stranut. Boala are un caracter sezonier, aparand mai ales primavara si iarna. Morbiditatea este mai crescuta la varstele tinere, copii.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Meningitele acute

Lucrare de licenta despre Meningitele acute
Cuprins

Clasificarea meningitelor acute.........................3
Meningita meningococica(cerebrospinala epidemica).......5
Meningita Pneumococica.....................8
Meningita cu Haemophilus influentzae.......8
Meningitele acute virale...................9
Rolul asistentei medicale in ingrijirea bolnavilor cu meningita.........13
Planul de nursing a trei cazuri clinice semnificative...........14

Concluzii...............37

Bibliografie............38

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Meningitele acute". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.