Meninigita acuta virala

Trimisa la data: 2009-03-19
Materia: Medicina
Pagini: 49
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Zinel_L
Lucrare de licenta despre Meninigita acuta virala
Arterele meningiene izvorasc din arterele vertebrale, cate 2 de fiecare. Artera meningee anterioara, dupa izvorare perforeaza dura mater si ascensioneaza oblic si anterior pana la nivelul gaurii mari vertebrale, irigand dura mater din aceasta regiune. Artera emergenta intra in spatiul subdural, patrunde in craniu prin partea laterala a gaurii mare occipitale, luand apoi o directie in sus, inapoi si inauntru. Iriga coasa cerebelului si zonele paramediene ale durei din fosa posterioara.Intre vasele cerebrale si pia mater se gaseste un sant subpial, format din piciorusele vasculare ale astrocitelor, care se continua si dupa disparitia piei mater la nivelul capilarului, acoperind 85% din suprafata capilarelor.

Celulele endoteliale ale capilarelor sunt articulate intre ele prin interdigitatiuni, iar capilarul este complet inconjurat de membrana bazala si un strat glial.Aceasta constituie bariera hematoencefalica ce trebuie traversata de unele substante pentru a ajunge la neuroni.Meningita acuta este un sindrom meningian clinic care prezinta modificari importante si caracteristice ale LCR-ului.Meningismul este sindromul meningian clinic, fara modificari patologice ale LCR-ului si se caracterizeaza, in afara triadei: febra, cefalee, varsaturi, prin:
Sindrom algic: se manifesta prin cefalee, rahialgii, hiperestezie cutanata.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Meninigita acuta virala

Lucrare de licenta despre Meninigita acuta virala
Cuprins

Abrevieri.........................................3

MOTTO.............................................4

Introducere.......................................4

Motivatia lucrarii................................5

Capitolul I. Notiuni generale despre anatomia Sistemului Nervos...................................5

Capitolul II. Notiuni despre Meninigita Acuta Virala..............10

Capitolul III. Procese de nursing a trei pacienti cu
Meningita Acuta Virala........................19

Caz I.........................................19

Caz II........................................29

Caz III.......................................38

Concluzii.........................................45

Anexe.............................................46

Bibliografie......................................48

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Meninigita acuta virala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.