Metode de dezvoltare a economiei in profil teritorial

Trimisa la data: 2010-08-25
Materia: Economie
Pagini: 63
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Nina_B
Lucrare de licenta despre Metode de dezvoltare a economiei in profil teritorial
Criteriul complexitatii a dat posibilitatea ca in organizarea judetelor, municipiilor, oraselor sa se tina seama de conditiile economice, social-politice si geografice concrete, inclusiv aspectele privind componenta nationala a populatiei, legaturi culturale traditionale, perspectivele pe care le au diferitele zone si localitati, potrivit dezvoltarii tarii in ansamblu. In cadrul abordarii complexe, un rol important l-a avut criteriul omogenitatii naturale si social-economice.

Criteriul centralitatii s-a folosit la amplasarea resedintelor de judet in teritoriu, urmarindu-se ca acestea sa ocupe, pe cat posibil, o pozitie geografica centrala, pentru a inlesni legaturile cu toate localitatile din cuprinsul judetului. In concordanta cu acest criteriu o serie de orase de marime mijlocie mai putin dezvoltate sub raport economico-social, au fost preferate pentru pozitia lor centrala in cadrul teritoriului, ca resedinta de judet, beneficiind astfel de o dezvoltare corespunzatoare. Criteriul istoric s-a constituit, de asemenea, printre criteriile de baza ale delimitarii judetelor. El se regaseste in delimitarea unor vechi judete si in denumirea lor.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Metode de dezvoltare a economiei in profil teritorial

Cuprins

Capitolul I. Dezvoltarea economica in profil teritorial.................3
1.1 Regiunile economice si importanta lor..........................3
1.2 Regiuni economice in Romania...........................6
1.3 Perspective ale dezvoltarii regionale in Romania...................9

Capitolul II. Metode stiintifice pentru analiza in profil teritorial...............................13
2.1 Metode de analiza datelor...........................13
2.2 Descrierea unidimensionala a indicatorilor fortei de munca la nivelul judetelor.......................................17
2.2.1 Indicatorii medii si de pozitie.......................21
2.2.2 Indicatorii statistici ai imprastierii.....................24
2.3 Descrierea bidimensionala a datelor si masuri ale corelatiei intre variabile..................................33
2.4 Analiza in componente principale........................41
2.4.1 Analiza explorativa a datelor multidimensionale....................41
2.4.2 Analiza descriptiva a variabilelor........................42
2.4.3 Metoda analizei in componente principale (A.C.P.)...............44
2.5 Clasificarea indivizilor......................................53

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Metode de dezvoltare a economiei in profil teritorial". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.