Metode de investigare paraclinica in traumatismele cranio-cerebrale

Trimisa la data: 2009-08-21
Materia: Medicina
Pagini: 83
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marian_P
Lucrare de licenta despre Metode de investigare paraclinica in traumatismele cranio-cerebrale
Contuzia cerebrala reprezinta efectul traumatic intracranian primar cel mai frecvent. Ea poate fi gasita sub diferite variante in 80% din totalul efectelor traumatice posibile, fie ca leziune unica sau leziune dominanta sau, de acompaniament. Este un efect traumatic lezional si care evolueaza in timp datorita factorului lezional. Alterarea initiala este vasculara si anume o vasodilatatie paralitica a capilarelor si precapilarelor; staza sangvina astfel realizata favorizeaza extravazari sangvine sub forma de hemoragii petesiale perivasculare. Schematic, secventele procesului de contuzie cerebrala sunt urmatoarele:

stadiul princeps este o vasodilatatie paralitica si aparitia de hemoragii petesiale vasculare circumscrise sau difuze. Daca energia cinetica transferata creierului se epuizeaza in acest stadiu hemoragiile petesiale se resorb si discretele leziuni cerebrale induse de hipoxie se compenseaza functional. Acest stadiu corespunde clinic formei de "contuzie cerebrala minora" care are simptomatologie subiectiva si tranzitorie. Daca energia cinetica transferata creierului a fost de amploare si durata mai mare, perturbarile vasculare progreseaza: vasoparalizia se accentueaza, transvazarile sangvine continua, hemoragiile petesiale devin din ce in ce mai dense si in final conflueaza.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Metode de investigare paraclinica in traumatismele cranio-cerebrale

Cuprins

Capitolul I. Arhitectura scheletului craniului....................................................3

Capitolul II. Fiziopatologia traumatismelor cranio- cerebrale..........................................6
II.1 Factorii fizici si mecanismele induse de acestia................................................8
II.2 Factorii biologici.............................................10

Capitolul III. Metode de investigare paraclinica in traumatismele cranio-cerebrale...................................22
III.1 Diagnosticul radiologic clasic in traumatismele cranio-cerebrale......................................22
III.2 Craniul - aspecte radiografice in incidentele de ansamblu si regionale...........................................24
III.3 Incidente regionale......................................24
III.4 Computer tomografia......................................47
III.5 Rezonanta magnetica nucleara....................................63

Capitolul IV. Descrierea principalelor leziuni traumatice cranio - cerebrale......................................68
IV.1 Leziunile traumatice ale scalpului.........................68
IV.2 Leziunile traumatice ale neurocraniului.........................69
IV.3 Leziunile traumatice ale creierului.............................70

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Metode de investigare paraclinica in traumatismele cranio-cerebrale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.