Metode de realizare a capelor metalo - ceramice utilizand tehnologia aliajelor dentare

Trimisa la data: 2010-08-04
Materia: Politehnica
Pagini: 97
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Horia_H
Lucrare de licenta despre Metode de realizare a capelor metalo - ceramice utilizand tehnologia aliajelor dentare
Ideea realizarii scheletului metalic al unei proteze fixe pe cale galvanica a aparut in anii (60, cand au fost utilizati diferiti electrozi in acest scop. Metoda a fost abandonata datorita toxicitatii crescute. In 1983, Wismann descrie o tehnica de realizare a unor cape de aur depuse pe cale galvanica intr-un electrolit necianhidric. S-a pornit de la un model de precizie al bontului care a fost duplicat.

Peste acesta s-a aplicat un lac bun conducator de electricitate cu adaos de argint. Bontul astfel preparat se introduce intr-o baie galvanica unde timp de 4 ore se depune un strat de aur de circa 0,2 mm. Dupa finalizarea procesului de galvanizare, bontul din gips se dizolva chimic.Aurul depus pe cale galvanica are o duritate Vickers mult mai mare (120-140 HV) decat aurul cu aceeasi puritate, turnat (20-30 HV). Explicatia sta in modul de formare a retelei metalice. Capa de aur galvanizata se formeaza prin depunerea succesiva a straturilor de atomi metalici, duritatea mare fiind conditionata de densitatea crescuta a acestor straturi.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Metode de realizare a capelor metalo - ceramice utilizand tehnologia aliajelor dentare

Cuprins


Capitolul I Introducere..........3

Capitolul II Metode de realizare a capelor metalo-ceramice........6

Capitolul III Aliaje pentru tehnologia metalo-ceramica.......18

Capitolul IV Mase de ambalat specifice aliajelor utilizate in tehnologia metalo-ceramica..........61

Capitolul V Turnarea, prelucrarea si conditionarea scheletelor metalice............69

Capitolul VI Concluzii..........89

Bibliografie..........95
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Metode de realizare a capelor metalo - ceramice utilizand tehnologia aliajelor dentare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.