Metode de tratament balneofizioterapeutic in spondilartrita anchilozanta

Trimisa la data: 2010-07-01
Materia: Medicina
Pagini: 23
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Loredana_P
Lucrare de licenta despre Metode de tratamnet balneofizioterapeutic in spondilartrita anchilozanta
Spondilita anchilozanta este o boala inflamatoare cronica care afecteaza predominant coloana vertebrala, procesul inflamator debutand frecvent la nivelul articulatilor sacroiliace si progresand ascendent. Boala evolueaza spre fibroza, osificare si anchiloza a coloanei vertebrale, proces reflectat in denumirea greceasca a bolii: "spondilos" =vertebra si "anchilos" =stramb. Suferinta mai este cunoscuta sub numele de: boala Marie Strumpel, pelvispondilita anchilozanta, spondilartrita anchilozanta si spondilita anchilopoetica.

Spondilita anchilozanta alaturi de: sindromul Reiter, artropatiile reactive, artropatia psoriazica, boala Wipple, sindromul Behcet, artropatii enteropatice;se afla sub entitatea "Spondilartropatii seronegative". Sub aceasta denumire este reprezentat grupul de artropatii inflamatoare distincte fata de poliartrita reumatoida. Prefixul "spondil" subliniaza afectarea frecventa a coloanei vertebrale, iar termenul de "seronegativ" implica absenta factorului reumatoid . Caracteristicile acestui grup sunt: absenta factorului reumatoid, absenta nodulilor subcutanati, sacroileita cu sau fara spondilita, aspecte clinice comune, agregare familiala si incidenta crescuta a antigenului de histocompatibilitate H.L.A.-B27.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Metode de tratament balneofizioterapeutic in spondilartrita anchilozanta

Cuprins

Capitolul I. Titlul lucrarii.....................................3

Capitolul II. Etiopatogenie:..............................3
2.1.Ereditate;.....................................3
2.2.Factori infectiosi.....................................4
2.3.Alti factori etiopatologici.....................................5

Capitolul III. Anatomie patologica.....................................5

Capitolul IV. Simptomatologie.....................................6
4.1.Istoricul bolii actuale.....................................6
4.2.Anamneza generala.....................................6
4.3.Starea prezenta cu examenul clinic......................................6
4.4.Complicatile Spondilitei......................................8

Capitolul V. Criterii clinice, radiologice si de laborator pentru sustinerea diagnosticului......................................9

Capitolul VI. Diagnostic diferentiar;.....................................9

Capitolul VII. Evolutia bolii;.....................................9

Capitolul VIII. Prognosticul bolii;...................................10

Capitolul IX. Tratament:.....................................10
9.1. Profilactic:.....................................10
9.2. Curativ:.....................................10

Capitolul X.. Cura balneara;.....................................19

Bibliografie...........................................22

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Metode de tratament balneofizioterapeutic in spondilartrita anchilozanta". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.