Metode de tratament balneofizioterapeutic in spondilartrita anchilozanta

Trimisa la data: 2010-06-26
Materia: Medicina
Pagini: 35
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Corina_L
Lucrare de licenta despre Metode de tratament balneofizioterapeutic in
spondilartrita anchilozanta

S-a aratat ca incidenta bolii printre rudele celor cu spondilita anchilozanta este de 22.6 ori mai mare decat in loturile de referinta, iar intr-un studiu asemanator, se apreciaza ca maladia ar fi de 30 de ori mai frecventa printre rudele consanguine al spondiliticilor. S-a mai remarcat cresterea frecventei bolii in familile ce prezinta o femeie bolnava de spondilita anchilozanta.

Astfel studiindu-se cariotipul cu spondilita anchilozanta, s-au evidentiat, la 7% dintre spondilitici, anomalii cromozomiale (cum ar fi prezenta unui cromozom "y" de lungime neobijnuita). Deasemenea sa evidentiat fragilitate si anomalii cromozomiale la mai multi membrii ai unei familii consanguine cu o agregare neobijnuita a spondilozei anchilozante.Situsul genetic al acestui antigen este pe cromozomul 6, in apropiere de gena reavctiei imunitare; el se transmite autosomal dominant, cu o penetranta de 70% la barbati si 10% la femei.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Metode de tratament balneofizioterapeutic in spondilartrita anchilozanta

Cuprins

1.Titlul lucrarii.........3

2.Etiopatogenie .........4
2.1.Ereditate.........4
2.2.Factori infectiosi........5
2.3.Alti factori etiopatologici........6

3.Anatomie patologica.........7

4.Simptomatologie...........8
4.1.Istoricul bolii actuale.....8
4.2.Anamneza generala........8
4.3.Starea prezenta cu examenul clinic.....8
4.4.Complicatile Spondilitei.........12

5.Criterii clinice, radiologice si de laborator pentru sustinerea diagnosticului.......13

6.Diagnostic diferentiar.........14

7.Evolutia bolii..........15

8.Prognosticul bolii........15

9.Tratament..........16
9.1. Profilactic.....16
9.2. Curativ.........16

10.Cura balneara.......33

Bibliografie..........34

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Metode de tratament balneofizioterapeutic in spondilartrita anchilozanta". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.