Metode moderne de prevenire si combatere a evaziunii fiscale

Trimisa la data: 2014-11-23
Materia: Economie
Pagini: 88
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: alexvalean
Lucrare de licenta despre Metode moderne de prevenire si combatere a evaziunii fiscale
In lipsa altor mijloace de finantare si de sustinere a statului, fiscalitatea, desi inoportuna pentru contribuabili, oricat civism ar dovedi acestia, a fost si este, in continuare, o necesitate obiectiva. Desi are o istorie milenara, insotind, in decursul timpului, nasterea si dezvoltarea statului, impozitul reprezinta una din institutiile publice cele mai controversate. Chiar daca se considera a fi fost obtinut consimtamantul general la suportarea unei sarcini fiscale, din toate timpurile, cetatenii contribuabili s-au opus sarcinii fiscale de plata, prin mijloace legale sau mai putin legale, incercand astfel sa-si protejeze o parte cat mai insemnata din venitul personal.

Daca a fura de la aproapele tau este un act condamnabil in opinia generala, un gest profund condamnabil, a fura de la stat, o entitate abstracta, este mult mai putin condamnabil, fiind chiar o virtute in mintea multor oameni. Evaziunea fiscala este unul din fenomenele economico-sociale de maxima importanta, cu care toate statele de astazi se confrunta, intr-o masura mai mare sau mai mica. Din pacate, ceea ce se poate face, efectiv, in acest domeniu, este limitarea la maximul posibil a acestui fenomen, eradicarea sa fiind practic imposibila.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Metode moderne de prevenire si combatere a evaziunii fiscale

Cuprins

Introducere.....................................4

Capitolul I. Abordari teoretice privind fenomenul evazionist........................................6
1.1. Conceptul de evaziune fiscala..........................6
1.2. Formele de evaziunr fiscala.........................10
1.3. Evaziunea fiscala intre cauze si efecte........................21

Capitolul II. Metode de prevenire si forme de coercitie impotriva fenomenului de evaziune fiscala...............................34
2.1. Limitarea fiscala si rolul sau in prevenirea evaziunii fiscale.................................35
2.2. Masuri juridice - sanctionarea evaziunii fiscale. Reglementari privind combaterea evaizunii fiscale in Romania......................37
2.3. Controul fiscale, parghie de identificare, masurare si combatere a evaziunii fiscale.....................................51

Capitolul III. Aplicatie practica - program informatic privind testarea activitatii agentilor economici prin "Teoria semnalului" si realizarea unui site in scopul prevenirii evaziunii fiscale......................65
3.1. Teoria semnalului....................................65
3.2. Program informatic privind testarea indicatorilor unei societati....................................69
3.3. Realizarea siteului internet Stopevaziune.ro...................78

Concluzii si propuneri.........................................82

Bibliografie................................86

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Metode moderne de prevenire si combatere a evaziunii fiscale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.