Metodele cercetarii criminologice

Trimisa la data: 2008-10-02
Materia: Criminologie
Pagini: 87
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: doleug
Lucrare de licenta despre Metodele cercetarii criminologice
Metoda sociologica
Prezinta caracterele sale inductive, obiective si exclusive stabileste influenta fenomenelor sociale asupra constiintei individului rolul si eficienta institutiilor legale privind sanctionarea si prevenirea infractiunilor. Studiind fenomenele sociale dintr-un punct de vedere special, sociologia cauta regulile generale de evolutie a constiintei sociale in cadrul grupului social, oferind criminologiei legitimitatea raportului dintre individ si societate.

Faptul ca, si criminologia si sociologia utilizeaza aceleasi materiale de cercetare, precum si unii factori ce determina implicatiile sociale ale criminalitatii, dovedeste concluzia ca metoda sociologica in sistematizarea rationala („a evenimentului si fenomenului social”) ajuta la adoptarea concluzii lor necesare intelegerii fenomenului criminogen. Prin metoda sociologica se dezvaluie conceptele sociologice privind cercetarea vietii sociale prin individualizare, dar si prin generalizare, completind celelalte metode sub aspectul cunoasterii fenomenelor de repetitie si de succesiune.

Prin descrierea fenomenelor sociale, metoda sociologica reprezinta o treapta preliminara folosita de criminologie pentru stabilirea diferitelor tipuri evolutive criminogene, formulind concluzii in care se sistematizeaza domeniul deviantei sociale si se finalizeaza in ceea ce are propriu si caracteristic modelul etiologie. De asemenea, se stabilesc legaturile cauzale si functionale intre fenomenele vietii sociale, se stabilesc legile de producere si evolutie a criminalitatii, elementele permanente ale acesteia prin motivatii criminogene.)

In cercetarile criminologice sunt des utilizate metode si tehnici sociologice: metoda chestionarii, interviul, testarea, observatia, experimentul, cercetarea dosarelor penele si a altor documente, metoda aprecierilor date de experti.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Metodele cercetarii criminologice

Introducere..................3

Capitolul I - Metodele generale ale criminologiei..................6
1.1. Metodele generale ale criminologiei.............................6
1.2. Metoda statistica...............................................10
1.3. Metoda psihologica (psihologia si psihopatia criminala).........23
1.4. Metoda sociologica..............................................35

Capitolul II - Metode speciale ale criminologiei.....................42
2.1. Metoda studiului de caracter. Personalitatea infractorului......42
2.2. Metoda studiului de caz.........................................56
2.3 Metoda carieri criminale (criminali in serie celebri)............63
2.4. Alte metode.........77

Incheiere ...............82
Bibliografie ............84

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Metodele cercetarii criminologice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.