Metodele de calcul numeric matriceal

Trimisa la data: 2009-03-06
Materia: Matematica
Pagini: 149
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ionela_Mi
Lucrare de licenta despre Metodele de calcul numeric matriceal
Utilitatea metodelor numerice nu trebuie de fapt sa fie scoasa in evidenta prin avantajele oferite sau prin simplitatea implementarii algoritmilor pe calculator, acestea sunt de fapt un capitol al matematicii fara de care nu se poate utiliza prea mult calculatorul si uriasa lui putere de calcul in prea multe domenii din matematica.
Lucrarea de fata si-a propus sa evidentieze o alta fateta extrem de utila a metodelor numerice: anumite concepte matematice devin mult mai palpabile si mai usor de inteles intuitiv in context numeric.

Un exemplu de astfel de concept este acela de sistem de ecuatii liniare, solutie a unui sistem de ecuatii liniare, rezolvarea unui sistem de ecuatii liniare. Modul in care se introduc aceste notiuni in liceu este evident natural si util, iar atunci cand se pleaca de la exemple care conduc la sisteme de ecuatii liniare si se ofera elevilor un cadru general pe care sa se particularizeze cu exemple, bineinteles ca se poate ajunge la o insusire operationala a conceptelor in cauza si la rezultate bune in procesul instructiv.Capitolele de algebra liniara sunt considerate de profesori si in general si de elevi ca unele mai usor de insusit si care nu pun probleme deosebite in aplicatii si deci si la concursuri.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Metodele de calcul numeric matriceal

Lucrare de licenta despre Metodele de calcul numeric matriceal
Cuprins

Introducere.........................................4

Capitolul I. Aspecte metodice privind predarea metodelor nemerice de calcul matrieal in liceu.......................................6
1.1. Predarea metodelor numerice de calcul matriceal..................6
1.2. Metodica elaborarii programelor...............................40

Capitolul II. Particularitatile procesului de invatare in cadrul disciplinelor de informatica...................................72
2.1. Importanta informaticii in procesul de invatare.................72
2.2. Obiectivele studierii informaticii in contextul actual al procesului de invatamant..................................82
2.3. Obiectivele instruirii pentru disciplinele de informatica..............................88

Capitolul III. Elemente de teoria matricelor..........................92
3.1. Notiuni si concepte preliminarii...........................92

Capitolul IV. Proceduri de triangularizare si factorizare a matricelor.........................................98
4.1. Proceduri de triangularizare............................98
4.2. Proceduri de factorizare............................104

Capitolul V. Aplicatii ale procedurilor de transformare a matricelor.........................................127
5.1. Metode directe pentru rezolvarea sistemelor liniare.............127
5.2. Calculul determinantilor..................................141
5.3. Calculul inversei..................................142

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Metodele de calcul numeric matriceal". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.