Metodologia de proiectare a cercetarii perceptiei consumatorilor cu privire la spoturi TV pentru detergenti

Trimisa la data: 2008-10-22
Materia: Marketing
Pagini: 90
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: danafodor
Lucrari de licenta despre Metodologia de proiectare a cercetarii perceptiei consumatorilor cu privire la spoturi TV pentru detergenti
Situand la baza oricarei activitati economice cerintele pietei, respectiv a nevoilor de consum a caror satisfacere se urmareste, marketingul este de neconceput fara investigarea acestora, fara existenta unui flux sistematic de informatii intre componentele mediului in care firma activeaza si cele ale structurii organizatorice care au nevoie de astfel de informatii pentru desfasurarea cu eficienta a activitatii.

Constituind functia premisa a marketingului, investigarea mediului economico-social a cunoscut o dezvoltare deosebita fiind consacrata in teoria si practica sa sub numele de cercetari de marketing
Inscriindu-se in sfera activitatilor specifice de marketing, cercetarile de marketing pot fi considerate un adevarat barometru pentru aprecierea gradului de incorporare a marketingului in viata intreprinderilor.

De altfel, investigarea cerintelor pietei, a nevoilor de consum este inscrisa in fruntea listei cuprinzand functiile generale ale marketingului; iar cercetarea de marketing reprezinta forma concreta de realizare a acestei functii.

In lucrarea de fata doresc sa punctez elemente teoretice importante privitoare la comportamentul consumatorului si la una dintre variabilele importante ale politicii promotionale - publicitatea, precum si sa incerc a elabora, in ultimul capitol o cercetare de marketing avand drept scop cercetarea modului in care sunt percepute de catre consumatori spoturile TV pentru detergenti.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Metodologia de proiectare a cercetarii perceptiei consumatorilor cu privire la spoturi TV pentru detergenti

Lucrari de licenta despre Metodologia de proiectare a cercetarii perceptiei consumatorilor cu privire la spoturi TV pentru detergenti
Introducere..................4

Capitolul I - Comportamentul consumatorului...................6
1.1 Importanta intelegerii comportamentului consumatorului.........6
1.2 Notiuni si concepte privind comportamentul consumatorului.......8
1.3 Procese elementare in abordarea comportamentului consumatorului...12
1.4 Definirea comportamentului consumatorului.....................16
1.5 Influente de natura endogena asupra comportamentului consumatorului.........21

Capitolul II - Publicitatea.................29
2.1 Definitie, caracteristici, clasificare.....................36
2.2 Etapele elaborarii unui program de publicitate eficient..........34
2.3-Mijloace de publicitate disponibile pe plan international........48

Capitolul III - Metodologia de proiectare a cercetarii perceptiei
consumatorilor cu privire la spoturi TV pentru detergenti...........58
3.1 Scopul cercetarii.................................59
3.2 Elaborarea obiectivelor si ipotezelor..................59
3.3 Estimarea prealabila a valorii informatiei ce va fi obtinuta prin
cercetare.....................60
3.4 Alegerea surselor de informatii...................61
3.5 Selectarea modalitatii de culegere si sistematizare a informatiilor........................61
3.6 Recoltarea informatiilor...............................75
3.7 Prelucrarea informatiilor..............................76
3.8 Analiza si interpretarea informatiilor.................76

Capitolul IV - Concluzii privind cercetarea spoturilor TV la detergenti.........88
Bibliografie...................90

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Metodologia de proiectare a cercetarii perceptiei consumatorilor cu privire la spoturi TV pentru detergenti". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.