Metodologia infiintarii intreprinderilor in Romania

Trimisa la data: 2009-10-20
Materia: Economie
Pagini: 37
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Razvan_Ba
Lucrare de licenta despre Metodologia infiintarii intreprinderilor in Romania
Cu anumite diferente, totusi semnificatia termenului intreprinzator este aproximativ aceeasi, in limbile italiana, franceza, engleza si romana. Putem deci concluziona ca, intreprinzatorul este o persoana care are initiativa, care organizeaza o intreprindere cu scop de castig. Dar, concluzia este incompleta pentru ca, nu specifica cum anume isi realizeaza intreprinzatorul scopul stabilit. De aceea vom face apel la opinia consacrata a unui cercetator in domeniul antreprenoriatului.
"Un intreprinzator - scrie economistul american Zimmerer - este o persoana care creaza o noua afacere, asumandu-si riscul si incertitudinea pentru scopul de a realiza profit si cresterea afacerii prin identificarea oportunitatilor si ansamblarea resurselor necesare pentru a capitaliza aceste oportunitati'.

Daca in privinta conceptului de intreprinzator exista variate opinii, variate definitii si semnificatii lingvistice, antreprenoriatul constituie un concept elaborat de catre economistii americani si aplicat cu succes in SUA. Dar, trebuie facuta precizarea ca, in timp ce intreprinzatorul aproape se identifica cu afacerile mici si medii, antreprenoriatul are o sfera mult mai larga extinzandu-se dincolo de arealul intreprinderilor productive la domeniul institutiilor financiar-bancare, a in institutiilor publice si a organismelor guvemamentale.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Metodologia infiintarii intreprinderilor in Romania

Cuprins

Capitolul I. Dezvoltarea antreprenoriatului in economia de piata..................................................4
1.1. Evolutia conceptului de business..............................4
1.2. Micile afaceri si rolul lor in economia de piata..........................................17
1.3. Elemente specifice antreprenoriatului in sectorului agroalimentar................................................18

Capitolul II. Metode de infiintare a unei intreprinderi...........................................19
2.1. Cadrul metodologic al infiintarii intreprinderilor in Romania
(creezi o introducere, cu evidentierea diferentei dintre notiunile de afacere, intreprindere si societate comerciala; de ce este nevoie sa se creeze o intreprindere - care va derula afaceri; se prezinta succint principalele modalitati de initiere a unei afaceri, cu o eventuala clasificare)..............................................19
2.2. Initierea unei afaceri noi..............................24
2.2. Cumpararea unei afaceri existente................................32

Bibliografie.............................................35

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Metodologia infiintarii intreprinderilor in Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.