Mihail Sadoveanu - Artist al cuvantului

Trimisa la data: 2010-04-13 Materia: Limba Romana Pagini: 37 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: cathalin
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Mihail Sadoveanu - Artist al cuvantului
Trăind şi scriind în literatura română într-o epocă de citadinizare şi de intelectualizare a ei, în care proustianismul, chiar dacă fără prea mare efect, se afirma şi îşi punea pecetea asupra scriitorilor noştri, Sadoveanu configurează un univers artistic inconfundabil, un spaţiu cultural cuprinzător prin materialul lui faptic şi lingvistic, cu o diversă tipologie umană, monumental prin viziunea cuprinzătoare asupra existenţei noastre în devenirea ei.

Într-un fel, el îi continuă pe Ion Neculce şi pe Ion Creangă prin darul de a povesti fermecător, şi pe Mihai Eminescu, poetul spiritualităţii româneşti în scânteierile ei eterne. Senzaţia de arhaitate pe care o dă opera sa vine din intenţia scriitorului de a crea un univers al „formei nemişcătoare”, al tiparelor existenţiale în care oamenii au un comportament mitologic, încercând sa-şi prelungească fiinţa în cea colectivă, după modul epopeic.

Sadoveanu descinde dintr-o stirpe care a avut cerul deasupra capului în existenţa-i milenară şi s-a considerat purtătorul de „semne” al unei naturi integratoare. S-a spus cu îndreptăţire că el este rapsodul istoriei şi al naturii româneşti şi că realitatea şi imaginarul se îngemănează în opera sa ca o necesitate, izvorând dintr-o concepţie „eroică” a creatorului popular, care vede existenţa ca un cod de „semne” venite din străvechime.

Într-o operă de „intelectualizare” a prozei, când Camil Petrescu impunea „noua structură” după modelul proustian, Mihail Sadoveanu, ca şi Lucian Blaga în poezia şi în eseurile sale filozofice, depărtează universul artistic de păgubosul pitoresc sămănătorist, dezvăluind „sufletul” neamului, spiritul său ţărănesc, nu mentalitatea acestei lumi tradiţionale. Decorativul este înlocuit de ethos, iar ţăranii de bâlci din literatura sămănătoristă sunt prinşi în învelişul vieţii clocotitoare, expunându-şi o filozofie de viaţă trasă în tipare.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Mihail Sadoveanu - Artist al cuvantului

Lucrare de licenta despre Mihail Sadoveanu - Artist al cuvantului
Cuprins

Introducere...................................5

Capitolul I Tehnici narative si descriptive in opera lui Mihail Sadoveanu..........................16

Capitolul II Arta cuvantului..................25

Capitolul III Anexe metodice..................34

Incheiere.....................................44

Bibliografie selectiva........................49

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Mihail Sadoveanu - Artist al cuvantului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.