Mijloacele de perfectionare a sistemului public de pensii romanesti

Trimisa la data: 2010-07-18
Materia: Economie
Pagini: 105
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Emil_L
Lucrare de licenta despre Mijloacele de perfectionare a sistemului public de pensii romanesti
Acest drept reprezinta principala forma de realizare a asigurarilor sociale, astfel trebuie mentionat ca aparitia si evolutia sistemului public de pensii in Romania se suprapune cu evolutia asigurarilor sociale din tara noastra.

Geneza dreptului la asigurari sociale a avut in tara noastra motivatii diferite dupa cum este vorba de drepturile de asigurari sociale ce s-au acordat functionarilor statului si drepturile de asigurari sociale ce s-au acordat muncitorilor.Pentru functionarii statului, inclusiv militarii de cariera, drepturile de asigurari sociale dintre care cel mai important - dreptul la pensie - se justifica, drept o recunoastere adusa acestor categorii pentru serviciile puse in slujba tarii, a devotamentului in perioada in care au servit-o.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Mijloacele de perfectionare a sistemului public de pensii romanesti

Cuprins

Introducere...........3

Capitolul I Consideratii generale privind sistemul public de pensii si necesitatea schimbarii acestuia ........7

Capitolul II Aspecte juridice ale sistemului actual de pensii 30......25

Capitolul III Prezentarea Casei Judetene de Pensii Prahova si a obiectivelor acesteia...........60

Capitolul IV Consecintele economico-sociale ale reformei sistemului public de pensii la nivelul judetului Prahova..........66

Capitolul V Masuri cu privire la perfectionarea sistemului public de pensii ..........84

Capitolul VI Concluzii ..........98

Bibliografie............102

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Mijloacele de perfectionare a sistemului public de pensii romanesti". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.