Mijloacele economice din patrimoniul firmei

Trimisa la data: 2010-05-28
Materia: Economie
Pagini: 108
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marius_Pe
Lucrare de licenta despre Mijloacele economice din patrimoniul firmei
PATRIMONIUL reprezinta totalitatea drepturilor si obligatiilor cu valoare economica, apartinand unei persoane fizice sau juridice, precum si bunurile la care se refera.Evaluarea si reevaluarea patrimoniului intreprinderii reprezinta exprimarea valorica a avutiei reale a acesteia pe baza valorilor de intrebuintare existente. Reevaluarea patrimoniului are in vedere stabilirea valorii economice a patrimoniului intreprinderii cu ajutorul unor metode de evaluare precum: metoda activului net corectat, metoda valorii de randament, metoda raportului pret-beneficiu, metoda goodwill, precum si alte metode care se bazeaza pe fluxul disponibilitatilor (cash-flow), pe valori bursiere, pe comparatii.

Pentru analiza pe baza de bilant se are in vedere valoarea contabila a patrimoniului cuprinsa in bilant.Pentru cunoasterea situatiei sintetice a activului bilantului este necesara analiza patrimoniului net sub aspectul evolutiei si structurii surselor financiare de acoperire a acesteia.Relatia de calcul a patrimoniului net furnizeaza informatii de fundamentare a deciziei privind autofinantarea si capacitatea intreprinderii ca prin sursele proprii si rezultatul financiar sa faca fata decontarii obligatiilor fata de terti, inclusiv rambursarea creditelor. Datoriile ca sursa de finantare sunt prezente si functioneaza din momentul nasterii obligatiilor fata de terti si pana in momentul rambursarii in cazul creditelor si platii lor in cazul datoriilor generate de relatiile de decontare.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Mijloacele economice din patrimoniul firmei

Lucrare de licenta despre Mijloacele economice din patrimoniul firmei
Cuprins

Capitolul I. Prezentare generala.................................4
1.1. Scurt istoric...........................................4
1.2. Modul de constituire si obiectul de activitate..................5
1.3. Structura organizatorica si functioanala.........................7
1.4. Particularitati ale procesului tehnologic si gama de produse......................................10
1.5. Diagnostic global pe baza principalilor indicatori economico-financiari....................................12

Capitolul II. Analiza mijloacelor economice din patrimoniul firmei..................................................17
2.1. Analiza activelor imobilizate..................................22
2.2. Analiza activelor circulante.................................24
2.4. Analiza patrimoniului net..................................34

Capitolul III. Analiza surselor financiare de acoperire a mijloacelor economice...........................................36
3.1. Analiza capitalurilor...................................37
3.1. Analiza provizioanelor...........................................46
3.3. Analiza fondului de rulment...................................50
3.4. Analiza corelatiei dintre sursele financiare din pasivul bilantului si elementele patrimoniale din activul bilantului..........................................55

Capitolul IV. Analiza echilibrului financiar......................57
4.1. Analiza echilibrului financiar pe baza bilantului patrimonial....................................58
4.2. Analiza echilibrului financiar pe baza bilantului functional...................................86

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Mijloacele economice din patrimoniul firmei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.