Ministerul apararii si capacitatea sa juridica civila

Trimisa la data: 2010-10-21
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 74
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Lucian_P
Lucrare de licenta despre Ministerul apararii si capacitatea sa juridica civila
Institutiile de stat denumite si institutii bugetare de stat constituie o categorie importanta de persoane juridice de drept public. Astfel institutii se infiinteaza in domeniile de invatamant, sanatate, stiita, cultura etc.Agentii economici de stat constituie, in prezent, o mare categorie de persoane juridice din domeniul economic. Din aceasta categorie fac parte regiile autonome si societatile comerciale cu capital integral de stat. Aceste persoane juridice prezinta deopotriva trasaturi specifice dreptului public si dreptului privat. Ele sunt, in fond, unitati de stat ( in ceea ce priveste societatile comerciale, pana la privatizarea lor totala sau partiala), dar in multe privinte actioneaza asemanator societatilor comerciale cu capital privat.

Aceste persoane juridice au fost constituite prin reorganizarea (transformarea) fostelor unitati economice de stat in conditiile Legii nr. 15/1990 .Persoanele juridice de drept privat sunt: partidele politice, sindicatele, cultele religioase, organizatiile cooperativiste, asociatiile si fundatiile, societatile comerciale.Partidele politice, a caror activitate nu se circumscrie exclusiv in sfera raporturilor de drept privat, ci, mai ales, in cea a raporturilor de drept public, se organizeaza conform art. 40 (1) din Constitutie, in conditiile stabilite in Decretul-lege nr.8/1989 .

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Ministerul apararii si capacitatea sa juridica civila

Lucrare de licenta despre Ministerul apararii si capacitatea sa juridica civila
Cuprins

Introducere..............................3

Capitolul I. Persoana juridica - notiuni generale.....................4

Capitolul II. Continutul capacitatii juridice civile a persoanelor juridice .........................................................30

Capitolul III. Capacitatea juridica civila a Ministerului Apararii.....47

Capitolul IV. Acte juridice civile incheiate in nume propriu de
Ministerul Apararii ............................................57

Concluzii......................................................66

Bibliografie.............................................70
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Ministerul apararii si capacitatea sa juridica civila". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.