Minulescu - poet simbolist?

Trimisa la data: 2013-02-19
Materia: Limba Romana
Pagini: 75
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: jianel
Lucrare de licenta despre Minulescu - poet simbolist?
Cea mai faimoasa definitie a poeziei lui Ion Minulescu este aceea, deseori citata si reluata, a lui G. Calinescu din Istorie :
"Ion Minulescu (literar vorbind) este un tip caragialian, tinarul muntean volubil, facil emotiv, incapabil de a lua ceva in serios, producator neobosit de A©mofturiA>>. Poeziile lui Minulescu decurg din stilul familiar, prapastios francizant al cafenelei bucurestene, asa cum foarte adesea pariziana A©chansonA>> e scrisa in argot. Ele trebuiesc A©ziseA>>, precum trebuie jucate A©momenteleA>> lui Caragiale, fiindca Ion Minulescu este in buna masura un Mitica, un Catavencu si un Eleutheriu Popescu deveniti lirici".

Definitia, superba literar, face o confuzie intre poet si publicul sau. Nu Minulescu este un tip caragialian, ci publicul sau, si nu atit acela masculin format din clienti ai cafenelei bucurestene, cit acela feminin al damelor bine, nepoatele Zitei, protagonistele din Lantul slabiciunilor, Vizita si restul, despre care a vorbit cindva Paul Zarifopol. Este evident ca pentru ele scrie Minulescu, lor li se adreseaza, adesea la propriu, punindu-se in mod deliberat in locul lor, ghicindu-le gesturile si oferindu-le compensatii pentru dorinte neimplinite sau frustrari. Adopta, asadar, o atitudine menita sa-i garanteze succesul. Este primul nostru scriitor care nu dispretuieste succesul de public.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Minulescu - poet simbolist?

Cuprins

Introducere............................................3

Capitolul I. Ion Minulescu - personalitate complexa a literaturii romane.............................................5
1.1. Viata si personalitatea lui Ion Minulescu......................5
1.2. Debutul literar al autorului.............................7
1.3. Stilul minulescian...................................15
1.4. Minulesu in perceptia criticii literare.....................20

Capitolul II. Minulescu si simbolismul...............................30
2.1. Concpetul de simbolism.................................30
2.2. Minulescu, reprezentant al simbolismului.........................35
2.3. Teme si motive in poezia minulesciana..........................40
2.4. Analiza a poeziilor minulesciene.............................45

Capitolul III. Dincolo de granite.................................49
3.1. Cu un pas inainte. Modernismul.................................49
3.2. Manifestarea curentelor literare in opera lui Minulescu.............................................53
3.3. Similitatile celor trei Minulesti............................59

Capitolul IV. Minulescu in secolul XXI.............................62

Concluzii...............................................71

Bibliografie...................................................74

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Minulescu - poet simbolist?". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.