Mitologia Slava

Trimisa la data: 2010-04-18
Materia: Teologie
Pagini: 80
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cosmin_L
Lucrare de licenta despre Mitologia Slava
In baza credintelor religioase ale primilor slavi, legati organic de indeletnicirea lor (agricultura si cresterea vitelor) se afla conceptia luptei dintre doua entitati (sau doua forte): una luminoasa si alta intunecata; una binevoitoare si cealalta dusmanoasa omului; una binefacatoare si alta daunatoare; fertilitatea cu sterilitatea, vara cu iarna, lumina cu intunericul. Studiul calendarului popular slav si al obiectelor populare da, din acest punct de vedere, un material interesant si bogat. Intreaga desfasurare a sarbatorilor slave de astazi, incepand cu colindele de la finele lunii Decembrie, reprezinta in sine ramasita vechilor credinte pagane legate de venerarea fortelor creatoare ale naturii, contopite, ulterior, adesea cu sarbatorile crestine.

Asa, sarbatoarea pagana a nasterii soarelui s-a contopit cu sarbatoarea crestina a nasterii lui Hristos si a Anului Nou, asupra careia a si trecut intregul ritual pagan, legat de sarbatorirea nasterii soarelui si a naturii renascande. Victoria deplina a soarelui asupra intunericului, a verii asupra iernii se intampla in mai -iunie si se marcheaza, in ritualul slav, prin inscenarea inmormantarii iernii si a mortii. La rusi, acestea sunt numitele Kostrome sau Kostrubonce; in Polonia si in Moravia: Marrana, Marene; la bulgari: Gherman sau diminutivul Germacio etc.; in unele locuri, iarna sau moartea sunt inecate in apa, iar in altele ingropate in pamant.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Mitologia Slava

CUPRINS

1. Introducere...........2

2.Religia slavilor ......10
a)Zeii -Mitologia superioara........12

3. Mitologia inferioara.........30
a)Soarta -Destinul............32
b)Cultul stramosilor..........33
c)Demonii...........34
d)Vampirii..........42
e)Volkodlacii -Varcolacii......43
f)Mura...........45
g)Vidmele........47

4. Cultul........50
a)Locasurile de cult.......50
b)Sacrificiile........53
c)Preotii.............55
d)Mantica.........55
e)Vrajitoria......57
f)Sarbatorile.....59

5. Viata si obiceiuri........62
a)Obiceiuri la nastere.......64
b)Obiceiuri la casatorie.....64
c)Cultul mortilor -viata viitoare......65
d)Increstinarea slavilor.....70

6. Concluzii -Problematica in mitologie si caracterul general al religiei slave..........72

Bibliografie.........75
Cuprins.........77
Curriculum vitae........78
Declarartie...........79

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Mitologia Slava". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.