Miturile si mitologiile politice

Trimisa la data: 2009-11-09
Materia: Administratie Publica
Pagini: 74
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Larisa_Co
Lucrare de licenta despre Miturile si mitologiile politice
Raoul Girardet vorbeste despre patru modele ale eroului-salvator. Primul prezinta un barbat trecut prin experienta, care s-a evidentiat in alte vremuri si apoi s-a retras. "Spaima unui popor confruntat dintr-o data cu nefericirea il cheama din nou in fruntea statului. [...] Investit provizoriu cu putere suprema, cum este cea monarhica, misiunea sa este sa linisteasca lucrurile, sa protejeze, sa restaureze" . Cu alte cuvinte sa aduca din nou linistea si ordinea pierdute datorita unui nefericit eveniment. El trebuie sa aiba insusiri morale de exceptie, sa fie o persoana ferma, prudenta, actionand cu moderatie spre binele societatii. El apartine trecutului si deci numai trecutul poate salva prezentul confuz, plin de mizerie, spaime, nenorociri.

Al doilea model aduce in prim plan un tanar, plin de indrazneala, dornic de glorie. El vine sa conduca masele spre izbanda, spre mai bine. Este "un erou inspirat, caruia Dumnezeu i-a dat dreptul "sa-si scrie numele cu rosu pe pamant", sortel [...] unei caderi grandioase, parasit [...] capturat prin tradare si pe care dusmanii il tin captiv pe o insula pustie [...] de unde, poate, intr-o zi, destinul il va chema inapoi" .Modelul urmator este al omului ce fondeaza o noua ordine, redimensioneaza realitatea si aspectele ei. Iar ultimul model este al profetului care "citeste in cartea istoriei ceea ce altii nu vad inca". Isi conduce poporul spre o societate viitoare, pregatindu-l sa o inteleaga si sa o accepte.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Miturile si mitologiile politice

Lucrare de licenta despre Miturile si mitologiile politice
Cuprins

Introducere.............................................3

Capitolul I. Violenta si volenta simbolica............................5

Capitolul II. Violenta simbolica in sfera politicului..................................................14

Capitolul III. MIituri si mitologii politice.........................................................20

Capitolul IV. Regimuri politice democratice versus regimuri politice totalitare................................................30

Capitolul V. Camapnii electorale: Marketing si marketing electoral...........................................50

Capitolul VI. Libertate de optiune si manipulare..........................................57

Capitolul VII. Campanai electorala a lui Petre Roman: Violenta simolica aplicata spatiului romanesc............................62

Concluzii.............................................71

Bibliografie.................................................73

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Miturile si mitologiile politice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.