Moartea si judecata de apoi in viziunea ortodoxa

Trimisa la data: 2010-06-11
Materia: Teologie
Pagini: 102
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexandra_Sa
Lucrare de licenta despre Moartea si judecata de apoi in viziunea ortodoxa
Viata si moartea sunt de nedespartit. Moartea nu poate sa aiba o existenta de sine statatoare, independenta de viata. Ea nu este o notiune abstracta, aflata dincolo de realitatea materiala sau spirituala si nu poate fi regasita decat acolo unde exista viata. ,,Moartea este o prezenta continua si indestructibil legata de viata - este imanenta vietii" . Intelegem moartea si vorbim despre ea doar din perspectiva vietii. Numai raportata la moarte, viata capata valoare si poate fi traita intens la adevarata ei valoare, ca pregatire pentru vesnica comuniune cu Dumnezeu Treime.

"Moartea este o tragedie care se consuma cotidian si pe dimensiuni universale; respingerea ei nu influenteaza cu nimic felul necesar si categoric in care apare" . Prezenta in fiecare clipa a existentei, ea isi disputa intaietatea alaturi de viata, nu de azi, ieri, ci de atunci de cand valorizarea libertatii omului, a sfarsit in alegerea ei si respingerea dialogului cu Dumnezeu. De atunci omul traieste aceasta realitate (care este moartea) cu tragismul si irationalul ei, venit peste el, ca ceva impotriva naturii lui, simtind ca-l violenteaza de dreptul lui funciar: acela de a exista, de a fi. De aceea el ,,nu poate accepta moartea, cu intreg cortegiul ei de moduri irationale si nefaste" , deoarece nu-i este proprie, ci a intrat in natura lui ca un ,,accident".

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Moartea si judecata de apoi in viziunea ortodoxa

Lucrare de licenta despre Moartea si judecata de apoi in viziunea ortodoxa
Cuprins

Introducere............4

Capitolul I Realitatea mortii.............7
1.Stadiile starilor terminale...........12
1.2.Psihologia mortii..........20
1.3.Ingrijirea muribunzilor..............30

Capitolul II Moartea din perspectiva teologica........50
2.Moartea traita de om ca separare de dumnezeu si ca fapt impotriva naturii sale.............50
2.1.Moartea sufletului - adevarata moarte a omului.........59

Capitolul III Cugetarea la moarte si judecata in spiritualitatea ortodoxa si roadele acestei lucrari Duhovnicesti(o replica a Sfintilor Parinti la desacralizarea mortii)..............66

Concluzii.............93

Bibliografie..........97

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Moartea si judecata de apoi in viziunea ortodoxa". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.