Modalitati de administrare moderna a managementului participativ

Trimisa la data: 2010-04-07
Materia: Management
Pagini: 52
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Bogdan_F
Lucrare de licenta despre Modalitate de administrare moderna a managementului participativ
Conflictul. In aceasta etapa apar conflicte intre membri in legatura cu rolurile si responsabilitatile in grup. Exista competitie pentru pozitii si status si cand se stabilesc scopul si obiectivele grupului. Atmosfera este ostila, nu se accepta diferentele individuale. Lider-ul grupului este deseori atacat. Grupul este totusi dependent de lider asteptand de la el medierea conflictului prin dialog.

Normarea. In aceasta faza sunt intelese contrastele si diferentele dintre membrii grupului. Se accepta diferentele de opinie si punctele diferite de vedere. Informatiile circula intre membrii grupului. Creste asumarea responsabilitatii. Exista o preocupare generala pentru cooperare. Cele mai multe decizii se iau pe baza de consens, ceeea ce creste gradul de coeziune al grupului. Poate aparea un sentiment de nemultumire ca o reactie la confort si ca o reactie fata de sef. Grupul simte ca trebuie sa lupte cu seful pentru a deveni independent si a-si fixa propriile norme. Lider-ul nu trebuie sa contraatace ci sa stimuleze grupul sa-ti stabileasca noi standarde, facilitand trecerea catre urmatoriul stadium.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Modalitati de administrare moderna a managementului participativ

Cuprins


Introducere privind metodele de conducere........3

Capitolul I Necesitatea promavarii managementului participativ......6
Sectiunea 1. Definire.............6
Sectiunea 2. Elemente care pun in evidenta necesitatea promovarii managementului participativ..........9

Capitolul II Caracteristicile si obiectivele managementului participativ...........13
Sectiunea 1. Caracteristici.........13
Sectiunea 2. Obiective...........13

Capitolul III Continutul managementului participativ.......18
Sectiunea 1. Fundamentele managementului participativ......18
Sectiunea 2. Tipuri de conducere participativa........24
Sectiunea 3. Metodologia de rationalizare si eficientizare a activitatii organelor managementului participativ...........30
Studiu de caz........33

Capitolul IV Promovarea managementului participativ...........42
Sectiunea 1. Forme de promovare...........42
Sectiunea 2. Tehnici de sporire a creativitatii grupului.......45
Sectiunea 3. Avantaje si dezavantaje..........48

Bibliografie.............51

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Modalitati de administrare moderna a managementului participativ". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.