Modalitati de conducere a intreprinderii prin gestionarea eficienta a resurselor

Trimisa la data: 2009-08-07
Materia: Management
Pagini: 67
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Tatiana_D
Lucrare de licenta despre Modalitatii de conducere a intreprinderii prin gestionarea eficienta a resurselor
Rata de gestiune a clientilor (viteza de rotatie a creantelor-clienti) ne arata in cate zile firma isi incaseaza contravaloarea marfurilor de la clienti, putandu-se aprecia fie prin numarul de rotatii fie prin durata de incasare in zile a creditului acordat.Rata de gestiune a clientilor exprima creditul-client acordat de firma, adica durata medie in zile de incasare a contravalorii marfurilor de la beneficiar. Valoarea minima care asigura o stare acceptabila a gestiunii creantelor-clienti este de cel putin 8 rotatii care corespund unei durate medii de incasare de 45 de zile. Valoarea optima ar fi de 30 de zile.

Daca are loc o diminuare a creditului-client , adica reducerea duratei medii a unei rotatii, inseamna ca are loc o imbunatatire a gestiunii clientilor ca urmare a schimbarii politicii de credit comercial.
O durata mare de rotatie in zile inseamna ca resursele financiare ale firmei sunt utilizate de catre clienti o perioada de timp mai mare.
Daca durata in zile a unei rotatii depaseste 30 de zile, exista semnale ca intreprinderea se confrunta cu greutati in incasarea facturilor emise. Daca tendinta duratei in zile a rotatiei este in crestere, se impune analiza clientilor rau platnici.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Modalitati de conducere a intreprinderii prin gestionarea eficienta a resurselor

Cuprins

Capitolul I. Prezentarea generala a societatii.........................3
1.1. Elemente de identificare....................................3
1.2. Scurt istoric.........................................3
1.3. Constituirea societatii......................................4
1.4. Obiectul si domeniul de activitate................................6

Capitolul II. Conducerea eficienta a intreprinderii.....................8
2.1. Necesitatea si importanta adoptarii strategiei calitatii in conditiile economiei de piata.......................................8
2.2 Calitatea si strategia calitatii la nivelul firmei.......................................10

Capitolul III. Analiza gestiunii resurselor intreprinderii..................................13
3.1. Analiza gestiunii resurselor financiare...........................13
3.2. Analiza gestiunii resurselor umane.............................27
3.3 Analiza gestiunii resurselor materiale............................45

Concluzii si propuneri........................................49

Bibliografie..............................................66

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Modalitati de conducere a intreprinderii prin gestionarea eficienta a resurselor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.