Modalitati de dobandire si forme de aparare a dreptului de proprietate

Trimisa la data: 2010-03-01
Materia: Drept
Pagini: 150
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Horia_T
Lucrare de licenta despre Modalitati de dobandire si forme de aparare a dreptului de proprietate
In doctrina, s-a pus problema daca avulsiunea opereaza numai atunci cand o bucata de pamant a fost rupta si alaturata unui teren (adjonctiune), ori si atunci cand pamantul rupt a fost aruncat deasupra altui teren, considerandu-se ca art. 498 C. civ. este aplicabil in ambele ipoteze.
De asemenea, s-a pus problema daca proprietarul care a pierdut terenul il poate revendica pentru a-l transporta la locul de unde a fost luat de ape (daca acest lucru este posibil) ori el urmeaza a folosi terenul acolo unde a fost dus de ape, aceasta ultima solutie fiind sustinuta de argumentul ca proprietarul fondului unde a fost adusa bucata de teren trebuie sa accepte riscurile ce decurg din vecinatatea apelor.

Avulsiunea nu poate opera in detrimentul proprietatii publice, neputandu-se dobandi pe aceasta cale dreptul de proprietate asupra unei parcele de teren desprinse din proprietatea publica a statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale. In consecinta, actiunea in revendicarea terenului smuls este imprescriptibila.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Modalitati de dobandire si forme de aparare a dreptului de proprietate

Cuprins

Capitolul I Dreptul de proprietate - notiuni introductive.........3

Capitolul II Modurile de dobandire a dreptului de proprietate.....44

Capitolul III Apararea dreptului de proprietate..........108

Concluzii...........139

Bibliografie........142
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Modalitati de dobandire si forme de aparare a dreptului de proprietate". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.