Modalitati de dobandire si forme de aparare a dreptului de proprietate

Trimisa la data: 2010-03-01 Materia: Drept Pagini: 150 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Horia_T
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Modalitati de dobandire si forme de aparare a dreptului de proprietate
In doctrina, s-a pus problema daca avulsiunea opereaza numai atunci cand o bucata de pamant a fost rupta si alaturata unui teren (adjonctiune), ori si atunci cand pamantul rupt a fost aruncat deasupra altui teren, considerandu-se ca art. 498 C. civ. este aplicabil in ambele ipoteze.
De asemenea, s-a pus problema daca proprietarul care a pierdut terenul il poate revendica pentru a-l transporta la locul de unde a fost luat de ape (daca acest lucru este posibil) ori el urmeaza a folosi terenul acolo unde a fost dus de ape, aceasta ultima solutie fiind sustinuta de argumentul ca proprietarul fondului unde a fost adusa bucata de teren trebuie sa accepte riscurile ce decurg din vecinatatea apelor.

Avulsiunea nu poate opera in detrimentul proprietatii publice, neputandu-se dobandi pe aceasta cale dreptul de proprietate asupra unei parcele de teren desprinse din proprietatea publica a statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale. In consecinta, actiunea in revendicarea terenului smuls este imprescriptibila.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Modalitati de dobandire si forme de aparare a dreptului de proprietate

Cuprins

Capitolul I Dreptul de proprietate - notiuni introductive.........3

Capitolul II Modurile de dobandire a dreptului de proprietate.....44

Capitolul III Apararea dreptului de proprietate..........108

Concluzii...........139

Bibliografie........142
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Modalitati de dobandire si forme de aparare a dreptului de proprietate". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.