Modalitati de elaborare a bugetului de stat

Trimisa la data: 2011-03-27
Materia: Drept
Pagini: 40
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Larisa_M
Lucrare de licenta despre Modalitati de elaborare a bugetului de stat
Sfera finantelor difera de la o oranduire la alta. Astfel, in sclavagism si feudalism, sfera finantelor a fost limitata de slaba dezvoltare a productiei si marfurilor si a relatiilor banesti, precum si de necesitatile relativ reduse de mijloace pentru intretinerea aparatului de constrangere.

In capitalism, finantele au cunoscut o larga dezvoltare determinata de generalizarea relatiilor marfa-bani si de necesitatile sporite de resurse banesti ale statului, pentru indeplinirea functiilor si sarcinilor sale.

Sarcinile finantelor sunt aduse la indeplinire, in mare masura prin intermediul bugetului de stat, ca principal plan financiar al statului. Bugetul de stat este format din relatii financiare, prin intermediul carora au loc constituirea si repartizarea celui mai important fond banesc al societatii- fondul bugetar. Relatiile bugetare isi gasesc expresia in principalul plan financiar al statului, care poarta denumirea de buget de stat.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Modalitati de elaborare a bugetului de stat

Lucrare de licenta despre Modalitati de elaborare a bugetului de stat
Cuprins

Capitolul I Conceptul de buget al statului
1.1. Notiuni introductive................1
1.2. Aparitia si dezvoltarea bugetului statului roman............3
1.3. Definitia si importanta bugetului de stat..................11
1.4. Natura juridica a bugetului statului.......................18

Capitolul II Principiile ce stau la baza elaborarii bugetului de stat
2.1. Notiuni generale...................24
2.2. Principiile ce stau la baza bugetului de stat..............25
2.2.1. Principiul anualitatii bugetului de stat.................25
2.2.2. Principiul unicitatii bugetului de stat..................28
2.2.3. Principiul universalitatii bugetului de stat.............32
2.2.4. Principiul echilibrului bugetului de stat................34
2.2.5. Principiul specializarii bugetului de stat...............36
2.2.6. Principiul neafectarii veniturilor bugetare de stat......38

Bibliografie..............39
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Modalitati de elaborare a bugetului de stat". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.