Modalitatile de contabilizare a trezoreriei firmei

Trimisa la data: 2009-07-17
Materia: Contabilitate
Pagini: 139
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Paula_I
Lucrare de licenta despre Modalitatile de contabilizare a trezoreriei firmei
" In jocul social al contabilitatii, utilizatorii interpreteaza un rol extrem de important, ei reprezentand categoria de actori care dinamizeaza disputa, impunand, in anumite contexte , regulile ei." .
Pana la marea criza economica din 1929-1933, iar pentru unele tari dezvoltate chiar cateva zeci de ani dupa aceea, statul si organismele dotate cu putere reglementara in domeiul contabilitatii erau mai degraba timide in exigentele impuse organizatiilor economico-sociale. Sindicatele, administratiile fiscale, analistii financiari etc. erau mai mult sau mai putin absenti in privinta cererii de informatii financiare. Lipsa utilizatorilor externi facea ca profesia de verificator extern sa fie inexistenta.

Crahul financiar american din 1929 repune in cauza relevanta si fiabilitatea informatiilor financiare. Promulgarea legii impozitului pe venit, organizarea salariatilor in sindicate puternice, cresterea in importanta a creditorilor pe termen lung si a analistilor financiari, numarul din ce in ce mai mare de actionari, separarea actionarilor de administratori,vanzarea regulata a actiunilor, crearea comisiei de valori mobiliare, doleantele din ce in ce mai exprimate ale grupurilor de ecologisti, toate aceste fenomene au facut ca numarul utilizatorilor potentiali ai situatiilor financiare sa creasca considerabil si, prin aceasta, sa se exercite o presiune din ce in ce mai puternica pe linia publicarii de informatii financiare.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Modalitatile de contabilizare a trezoreriei firmei

Cuprins

Capitolul I. Dificultati conceptuale privind trezoreria intreprinderii..............................................4
1.1. Conceptul de trezorerie si suportul ei informational............................................4
1.3. Utilizatorii situatiilor financiare si interesul lor privind
trezoreria intreprinderii...................................18
1.4. Analiza raportului intre performanta financiara si trezoreria intreprinderii.........................................25

Capitolul II. Raportarea financiara prvind trezoreria intreprinderii................................................31
2.1. Rata de adoptie a tabloului fluxurilor de trezorerie..........................................31
2.2. Modele de intocmire a tabloului fluxurilor de trezorerie..........................................49
2.3. Valorificarea informatiilor din tabloul fluxurilor de trezorerie..........................................73

Capitolul III. Contabilitatea trezoreriei intreprinderii.........................................81
3.1. Contabilitatea decontarilor prin conturi bancare................81
3.2. Contabilitatea decontarilor in numerar........................90
3.3. Contabilitatea investitiilor financiare pe termen scurt........................................93
3.4. Contabilitatea acreditivelor si altor operatiuni de trezorerie..................................................101

Capitolul IV. Aspecte teoretice si practice privind elaborarea bugetului de trezorerie al intreprinderii.............................104
4.1. Obiectivele gestiunii trezoreriei.............................104
4.2. Rolul trezorierului si al controlorului de gestiune in realizarea
obiectivelor gestiunii trezoreriei............................106
4.3. Previziunea incasarilor...............................110
4.4. Previziunea platilor...............................111
4.5. Intocmirea bugetului de trezorerie...........................113

Capitolul V. Model informatic de gestiune curenta a operatiunilor de incasari si plati.......................................126

Cateva concluzii.................................................134

Bibliografie..............................................137

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Modalitatile de contabilizare a trezoreriei firmei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.