Modalitatile de finantare a cheltuielilor statului in Republica Moldova

Trimisa la data: 2010-08-26
Materia: Economie
Pagini: 90
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Aldea_Il
Lucrare de licenta despre Modalitatile de finantare a cheltuielilor statului in Republica Moldova
Deficitele bugetare pot fi finantate mai usor de catre tarile care inregistreaza rate inalte ale economisirii interne si dispun de piete de capital bine dezvoltate. O politica fiscala conservatoare mentine deficitul bugetar la un nivel finantabil, care asigura stabilitatea macroeconomica. Analiza modului de finantare a deficitului bugetar pentru a vedea daca este in concordanta cu obiectivele macroeconomice asumate de catre guvern reprezinta o metoda de evaluare a politicii fiscale.

Punctul de plecare al unei astfel de analize poate fi identitatea, conform careia suma investitiilor intr-o economie este egala cu economiile puse la dispozitie atat de catre rezidenti, cat si de catre straini. Conform acestei egalitati, deficitul bugetar trebuie echilibrat de catre un sector privat care economiseste mai mult decat investeste si/sau de catre un deficit de cont curent.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Modalitatile de finantare a cheltuielilor statului in Republica Moldova

Lucrare de licenta despre Modalitatile de finantare a cheltuielilor statului in Republica Moldova
Cuprins

Introducere..............2

Capitolul I. Modalitatile de acoperire a necesitatilor financiare ale statului
1.1. Modalitatile de finantare a cheltuielilor statului si consecintele economice ale acestora..............4
1.2. Piata de capital - esenta, caracteristica si structura.......19

Capitolul II. Piata titlurilor de stat si rolul sau in finantarea datoriei publice
2.1. Piata titlurilor de stat - concept, rol si caracteristici........23
Ass 2.2. Tipuri de piete ale titlurilor de stat...................33
Ass 2.3. Piata primara a titlurilor de stat.......................46
Ass 2.4. Structura si originea pietei internationale a titlurilor de stat.................51

Capitolul III. Valorile mobiliare de stat - posibilitate principala de acoperire a necesitatilor financiare ale Republicii Moldova
3.1. Baza legislativa si dispozitii generale privind organizarea pietei valorilor mobiliare de stat in Republica Moldova..........60
Ass 3.2. Plasarea, circulatia si rascumpararea valorilor mobiliare de stat in Republica Moldova................75

Concluzii....................89

Bibliografie.................90

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Modalitatile de finantare a cheltuielilor statului in Republica Moldova". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.