Modalitatile investigarii criminalistice in cazul infractiunii de ultraj

Trimisa la data: 2010-10-15
Materia: Drept
Pagini: 83
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: George_So
Lucrare de licenta despre Modalitatile investigarii criminalistice in cazul infractiunii de ultraj
In Codul penal francez din 1810 in art.222, 223 si 224 era incriminat ultrajul a orice expresie dispretuitoare de natura a diminua autoritatea morala a unui cetatean angajat in serviciul public, un scop de a-i stirbi onoarea sau demnitatea, ultrajul prin cuvinte, gesturi, amenintari scrise sau desene vizand orice oficial ministerial sau orice comandant ori agent al fortei publice in exercitiul sau cu ocazia exercitarii functiei sale.
In Criminaliceasca Condica redactata de Stefan Grigore Berechet si publicata de Chisinau, se regaseste reglementarea si incriminarea ultrajului.

Apare in Moldova in 1820 - 1826, iar in Tara Romaneasca in 1851. A aparut sub influenta obiceiului pamantului, a Codului austriac si a Codului francez. Aceasta a dat o atentie aparte infractiunilor contra stapanirii si a domnului, art.187, decretand ca: "Din toate faptele de inovatie, cea mai mare fapta se socoteste a fi ridicarea impotriva stapanirii si impotriva obstestilor- randuite- legiuite oranduieli a carmuirii tarii. Caci din aceasta fapta urmeaza toate acelea care sunt impotriva linistii publice si a sigurantei vietii si a averii fiecaruia", iar pedeapsa era capitala.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Modalitatile investigarii criminalistice in cazul infractiunii de ultraj

Lucrare de licenta despre Modalitatile investigarii criminalistice in cazul infractiunii de ultraj
Cuprins

Capitolul I. Consideratii generale privind infractiunea de ultraj.......2

Capitolul II Ultrajul..............10

Capitolul III Probleme pe care trebuie sa le lamureasca ancheta........25

Capitolul IV Activitati de intreprins pentru administrarea probelor...............38

Capitolul V Aspecte specifice, privind cercetarea ultrajului comis impotriva politistilor.............61

Capitolul VI Aspecte practice............68

Bibliografie............82

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Modalitatile investigarii criminalistice in cazul infractiunii de ultraj". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.