Modelarea conceptuala a datelor din cadrul analizei sistemelor informationale

Trimisa la data: 2009-07-03
Materia: Informatica
Pagini: 55
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Radu_N
Lucrare de licenta despre Modelarea conceptuala a datelor din cadrul analizei sistemelor informationale
Intr-o prima parte, eforturile utilizatorului vor fi concntrate spre zona datelor, interfetele cu utilizatorul fiind foarte importante, astfel incat operatiunile de adaugare, modificare, stergere sau interogare a datelor sa fie lejere. Si cum aceste componente pot fi deseori generate de modelele conceptuale ale datelor, primele sesiuni JAD se vor axa pe semnificatia si structura datelor necesare sistemului. Urmatoarele sesiuni vor urmari modul in care datele necesare sunt utilizate, astfel incat sa onoreze anumite functii.

Ulterior, alte sesiuni JAD se vor adresa unor functii mai specializate, care vor analiza modalitatile in care datele raspund si cerintelor altor compartimente (marketing, financiar, contabil, etc.). Pentru aceste functii complexe vor fi dezvoltate modele ale logicii prelucrarilor sau proceselor decizionale. Prin ele se va arata modul in care datele sunt supuse unor transformari logice, declansate de anumite evenimente, astfel incat functiile sa poata fi realizate. Modelele proceselor pot fi dezvoltate prin engleza structurata, diagrama starilor de tranzitie sau prin alte tehnici de modelare logica pe care le voi prezenta in capitolele urmatoare.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Modelarea conceptuala a datelor din cadrul analizei sistemelor informationale

Cuprins

Capitolul I. Analiza sistemelor informationale....................................3
I.1. Activitatea de determinare a cerintelor............................3
I.2. Structurarea cerintelor sistemului............................12

Capitolul II. Proiectarea sistemelor informationale......................35
II.1. Proiectarea formularelor si a rapoartelor.........................35
II.2. Proiectarea interfetelor si a dialogurilor.........................38
II.3. Proiectarea logica a bazelor de date: modelarea logica a datelor..........................................39
II.4. Proiectarea bazelor de date....................................45
II.5. Proiectarea securitatii fisierelor si bazelor de date.......................................47

Capitolul III. ApplicatiaA "Contius".................................49
III.1. Instrumente folosite - scurta descriere...........................................49
III.2. Tehnologii folosite..........................................50
III.3. Structura aplicatiei...........................................51

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Modelarea conceptuala a datelor din cadrul analizei sistemelor informationale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.