Modelul culturii organizationale fondata pe valori - norme - traditii

Trimisa la data: 2010-04-27
Materia: Economie
Pagini: 28
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Dorin_Ch
Lucrare de licenta despre Modelul culturii organizationale fondata pe valori, norme, traditii
Problema culturii consta in aceea ca, desi e omniprezenta si influenta ei asupra functionarii organizatiei si societatii intregi este puternica, ea este greu de identificat. Definitiile au tendinta de a fi vagi, ea nu este descrisa precis nicaieri si cuprinde de asemenea tabu-uri: valori pe care oamenii le respecta dar de care nu vorbesc in mod normal, iar uneori evita sa vorbeasca.

Oamenii si colectivitatile intregi pot sa nu fie constienti de propria lor cultura pentru ca nu au invatat-o ca pe o meserie structurala sau o componenta tehnica. Valorile si convingerile care formeaza o cultura se dezvolta de-a lungul unor generatii intregi, se transmit din generatie in generatie si se insusesc in mod normal inconstient, foarte devreme in viata oamenilor, familie, scoala, prin educatie religioasa, la munca si in contactul cu ceilalti membrii ai societatii.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Modelul culturii organizationale fondata pe valori - norme - traditii

Cuprins

1. Definire si consideratii generale............3
Intelegerea si respectarea culturii...........6
Valori culturale specifice individului si organizatiei.....8
Valori culturale specifice individului........8
1.2.2 Valori culturale specifice organizatiei...........10
1.2.2 Subculturile..........12
Dimensiunile culturale si organizatia. Sinergia culturala.........14
1.3.1 Cultura si comportamentul in munca..........14
1.3.2 Diferentele culturale si dimensiunile lor..........16
Cultura organizationala si cultura nationala.....18
Invizibilitatea culturii............19
1.3.5 Diversitatea culturala si problemele ei..........21
1.3.6 Sinergia culturala.......23

Bibliografie..........27
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Modelul culturii organizationale fondata pe valori - norme - traditii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.