Modernitatea limbii in operele lui Costache Negruzzi

Trimisa la data: 2009-03-15 Materia: Litere Pagini: 54 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Valentin_C
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Modernitatea limbii in operele lui Costache Negruzzi
Meritul lui Negruzzi este insa proza, fiind vazut de critic ca "un mare prozator, fara inventie, marginit la anecdota memorii, creator de valori pure, inefabile"5.Printre primii, Calinescu vorbeste despre scrisorile lui Negruzzi, revelandu-le umorul "cu desavarsire clasic" ("Au mai patit-o si altii", al carei motiv - sotul inselat de sotia aparent credincioasa, este specific nuvelei italiene vechi.Hilaritatea clasica transpare violent din "Pacala si Tandala", care deschide drumul prozei lui Creanga si Pann. "Rasul e de o subtilitate infinita si nu se pote comunica decat unui cititor de adanca educatie literara, care petrece la eruditia hohotitoare a lui Rabelais sau a lui Sterne"6.

Cand spunem Negruzzi majoritatea spun "Alexandru Lapusneanul", nuvela celebra, despre care Calinescu spunea ca: "Ar fi devenit o scriere celebra ca si Hamlet, daca literatura romana ar fi avut in ajutor prestigiul unei limbi universale"7.In "Istoria literaturii romane moderne", din 1944 a lui Tudor Vianu, Vladimir Streinu si Serban Cioculescu, ultimul il caracterizeaza ca fiind: "primul scriitor modern din Moldova", ceea ce nu-l impiedica a-i arata defectele : nu abordeaza marile probleme filologice, inzestrarea insuficienta si nereusita poeziilor.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Modernitatea limbii in operele lui Costache Negruzzi

Lucrare de licenta despre Modernitatea limbii in operele lui Costache Negruzzi
Cuprins

Capitolul I. Epoca pasoptista sub semnul inceputului de drum.....................................................3

Capitolul II. Receptarea critica a prozei lui Costache Negruzzi.................................................9

CAPITOLUL III. Universul operei lui Costache Negruzzi............................................18

Capitolul IV. Modernitatea prozei lui Costache Negruzzi...........................................28

Capitolul V. Modernitatea limbii lui Costache Negruzzi...........................................33

Bibliografie...................................................53
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Modernitatea limbii in operele lui Costache Negruzzi". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.