Modul de organizare si exercitare a controlului fiscal

Trimisa la data: 2010-07-23
Materia: Economie
Pagini: 179
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Elena_P
Lucrare de licenta despre Modul de organizare si exercitare a controlului fiscal
Avand in vedere principiul democratic conform caruia individul constituie obiectivul suprem, rezulta ca organizarea vietii in societate nu este un obiectiv de sine statator, ci numai un mijloc prin care sa asigure o puternica dezvoltare a personalitatii individului. In cadrul unei societati libere democratice, omul este cel care constituie obiectivul final si preocuparea esentiala, ci nu statul, cum s-ar putea interpreta la o analiza superficiala .

In aceste conditii impozitul trebuie sa caute egalitatea sanselor, nu a conditiilor. El trebuie sa se axeze pe favorizarea accesului la proprietate si la puterea economica a celor mai capabili, scutind in acest fel, intr-o maniera generala de impozit, veniturile corespunzatoare serviciilor prestate .

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Modul de organizare si exercitare a controlului fiscal

Cuprins

Capitolul I: Reglementarea juridica a sistemului fiscal in Romania.....3
1. Notiuni generale............3
2. Principiile generale ale fiscalitatii unei societati libere........4
3. Legislatia fiscala..........7
4. Politica fiscala a statului roman in perioada de tranzitie.......11
5. Raporturile juridice bugetare........14
6. Obligatia bugetara...........16

Capitolul II Metode,tehnici si instrumente de evaluare, calcul si
contabilizare privind veniturile supuse impozitarii.......62
1. Impozitul pe profit........62
2. Impozitul pe venit..........75
3. Taxa pe valoarea adaugata........87
4. Taxele de timbru..........101
5. Taxele vamale.........106

Capitolul III Metodologia de control fiscal.........110
1. Procedura bugetara.............110
2. Controlul financiar............124
3. Controlul fiscal............142

Capitolul V Concluzii finale............171

Bibliografie..........177

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Modul de organizare si exercitare a controlului fiscal". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.