Modurile de dobandire a dreptului de proprietate

Trimisa la data: 2010-08-10
Materia: Drept
Pagini: 58
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Corina_G
Lucrare de licenta despre Modurile de dobandire a dreptului de proprietate
Spre deosebire de accesiunea imoAZbiliara artificiala, caz in care unirea lucrului accesoriu cu lucrul principal este rezultatul actiunii umane, in cazul accesiunii imobiliare naturale, aceasta unire este, cum rezulta chiar din denumire, efectul unei cauze naturale. Accesiunea imobiliara naturala reprezinta deci o categorie de fapte juridice in sens restrans.
Aceste fapte juridice au un efect achizitiv de proprietate, efect care se produce numai pentru ca legea il prevede.

Este insa eronat sa se considere ca acest efect se produce direct, in temeiul legii, in realitate, legea doar reglementeaza efecAZtul unor fapte juridice in sens restrans, care intra in categoria accesiunii imoAZbiliare naturale, dar, pentru ca acest efect sa se produca, trebuie sa existe mai intai unul dintre aceste fapte juridice. Proprietarul terenului care constituie bunul principal devine si proprietarul lucrului accesoriu din momentul realiAZzarii unirii dintre acestea pentru ca, in cazul accesiunii imobiliare naturale, legiuitorul nu a mai instituit un drept de accesiune ca drept potestativ.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Modurile de dobandire a dreptului de proprietate

Lucrare de licenta despre Modurile de dobandire a dreptului de proprietate
Cuprins

Capitolul I Consideratii generale privind modurile de dobandire a dreptului de proprietate..........3
1.1. Notiuni generale despre modurile de dobandire si clasificarea lor............3
1.2. Aspecte actuale ale dobandirii dreptului de proprietate reliefate de activitatea legislativa ulterioara anului 1989.........8

Capitolul II Accesiunea imobiliara naturala............11
2.1. Notiune. Sediul materiei. Cazuri...........11
2.2. Aluviunea..........12
2.3. Avulsiunea.........18
2.4. Accesiunea insulelor si a prundurilor........22
2.5. Accesiunea animalelor sau zburatoarelor......27

Capitolul III Accesiunea imobiliara artificiala..........30
3.1. Aspecte generale asupra accesiunii imobiliare artificiala......30
3.2. In situatia constructorului de buna-credinta..........38
3.3. In cazul constructorului de rea-credinta........47

Concluzii..............50

Bibliografie...........56

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Modurile de dobandire a dreptului de proprietate". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.