Monahismul romanesc aparitia crestinismului la poporul roman

Trimisa la data: 2010-08-16
Materia: Teologie
Pagini: 106
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Gabriela_T
Lucrare de licenta despre Monahismul romanesc aparitia crestinismului la poporul roman
Antonie cel Mare nu a fost primul anahoret dar el a organizat viata anahoretilor si prin exemplul vietii lui a sporit numarul lor . El este si cel care , la cererea lor le formuleaza un manunchi de indrumari dupa care sa-si conduca viata .Reprezentantul vietii de obste sau vietii cenobitice este Pahomie . El s-a nascut in Tebaida , intr-o familie de pagani . S-a retras in Schenesit , unde s-a ocupat de cultivarea pamantului .

Din roadele pamantului s-a ingrijit sa daruiasca si oamenilor nevoiasi . Dupa o perioada de timp petrecuta la Schenesit , Pahomie se retrage in pustiu fiind ucenic ala lui Palamon . Aflat in satul Tebenesi a auzit un glas care-l sfatuia sa ramana acolo pentru ca vor veni multi asceti langa el . Observand slabiciunile vietii anahoretice neorganizate si fara o carte comuna de comportare , devine organizatorul vietii monahale , formuland in 315 o "Pravila de reguli" . Prima manastire intemeiata este manastirea din satul Tebenesi iar a doua este in Dispolis Parva .

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Monahismul romanesc aparitia crestinismului la poporul roman

Lucrare de licenta despre Monahismul romanesc aparitia crestinismului la poporul roman
Cuprins

Cuvant introductiv..............3

Capitolul I Inceputurile monahismului in Biserica de Rasarit si in Biserica de Apus.............5

Capitolul II Monahismul romanesc..............22

Capitolul III Manastirile din Tarile Romane in secolele XIV-XVI.....46

Capitolul IV Manastirile catolice din Transilvania in secolel X-XIV...............74

Capitolul V Viata monahala pe terirotiul romanesc in secolele XIV XVI..............79

Capitolul VI Miscari de reforma monahala in Biserica Ortodoxa Romana..............92

Isishasmul...........92

Paisianismul.........96

Concluzii............99

Bibliografie..........103

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Monahismul romanesc aparitia crestinismului la poporul roman". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.