Moneda si credit

Trimisa la data: 2011-02-10
Materia: Economie
Pagini: 149
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: denis17denis
Lucrare de licenta despre Moneda si credit
Politica monetara consta in actiunea globala asupra principalelor variabile economice: nivelul preturilor, produsul intern brut, gradul de ocupare a mainii de lucru (rata somajului), soldul balantei de plati externe, etc. aceasta actiune se exercita prin manevrarea variabilelor monetare, adica a unor marimi care sunt ele insele greu de controlat, dar pe care politica monetara isi propune sa le influenteze.

Tinta politicii monetare este constituita de asa-zisele "obiective intermediare": rata dobanzii, agregatele monetare, volumul creditului bancar si nivelul cursului valutar.Politica monetara inseamna a recunoaste posibilitatile de a actiona prin moneda asupra monedei.

In epoca contemporana s-a renuntat de mult la conceptul de neutralitate monetara care in trecut ascundea esenta relatiilor monetare astfel ca, acum, politica monetara este recunoscuta ca o componenta esentiala a politicii economice.In economia de piata, politica este o interventie deliberata a statului in domeniul economic in scopul de a infaptui anumite obiective de ordin structural sau conjunctural.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Moneda si credit

Lucrare de licenta despre Moneda si credit
Cuprins

Capitolul I Continutul si functiile monedei............5

Capitolul II Masa monetara...............13

Capitolul III Politici monetare..........23

Capitolul IV Creatia monetara si oferta de moneda.............44

Capitolul V Sistemul bancar in Romania in perioada de tranzitie la economia de piata..............59

Capitolul VI Banca Nationala a Romaniei...............65

Capitolul VII Operatiunile bancare de credit.........71

Capitolul VIII Costul creditului....................89

Capitolul IX Riscul in activitatea bancara..........95

Capitolul X Creditul international.Creditele pentru finantarea operatiunilor de comert international...........119

Capitolul XI Creditul documentar...............120

Capitolul XII Fenomenul inflationist...........129

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Moneda si credit". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.