Monografia orasului Sulina

Trimisa la data: 2010-03-16
Materia: Geografie
Pagini: 98
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: adina pastor
Lucrare de licenta despre Monografia orasului Sulina
Sulina este orasul european care a purtat neoficial numele de Europolis, datorita structurii eterogene a comunitatilor si spiritului de toleranta etnica, fenomem bazat pe respect, luciditate, într-o atmosfera de pluriculturalism, unic în Europa acelor timpuri, fapt consemnat în lucrari, rapoarte ale diplomatilor, comandantilor si calatorilor temerari. Aflam din scrierile timpului de pirati si raufacatori, dar descoperim în aceste scrieri de ceva inexplicabil.

Portul plin de sute de corabii cu steaguri si flamuri la catarge din toata floarea biruitorilor de valuri si furtuni ale imperilor. Si în acest mozaic de natii si religii în viata unui mic port corabierii au baut în birturi, cot la cot, în fum de pipa marinareasca zile si saptamâni, asteptând sa se faca marea buna sa poata ridica pânzele si sa plece din nou la drum.

La întretaiere de imperii murise orgoliul natiei, s-au legat prietenii cum numai marinarii le stiu a le aprecia si respecta, pentru ca drumurile lor se întretaie în alte porturi, în alte birturi, în mirosul aceluiasi fum cu povestiri si strigate de bucurie, în limba lor, la un chef cu rom. Populatia orasului oscila de la 5.000 de locuitori la 15.000 - 20.000 locuitori în functie de operatiunile comerciale navale, cresterea sau descresterea populatiei locale fiind influentata si de cât de mare era bogatia anului agricol prin productia de grâu.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Monografia orasului Sulina

Lucrare de licenta despre Monografia orasului Sulina
Introducere................1

Capitolul I - Cadrul natural...........5
1.1. Asezare geografica................5
1.2. Relief............................9
1.3. Clima.............................11
1.4. Hidrografie.......................15
1.5. Vegetatia si fauna................27
1.6. Solurile..........................31

II. Evolutia numarului de locuitori(1990-2000).............32
2.1. Istoricul popularii regiunii.factori favorabili si restrictivi care au contribuit la aparitia si dezvoltarea orasului sulina.....32
2.2. Densitatea populatiei..................56
2.3. Structura socio-economica a populatiei........60
2.3.1. Populatia ocupata pe ramuri de activitate....71
2.3.2. Somajul............72
2.3.3 Structura socio-culturala.........74
2.3.3.1 Structura etnica................74
2.3.3.2. Structura religioasa...........75
Elemente de infrastructura.........76
2.4. Turismul..............83
Obiective culturale de interes turistic............89
2.4.1. Mediu. Plan de dezvoltare...................96

BIBLIOGRAFIE..........99

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Monografia orasului Sulina". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.