Motivarea angajatului din cadrul unei universitati

Trimisa la data: 2009-12-17
Materia: Comunicare
Pagini: 97
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Roberta_St
Lucrare de licenta despre Motivarea angajatului din cadrul unei universitati
In evolutia istorica a conceptiilor privind motivatia muncii, un prim reper deosebit il constituie scoala managementului stiintific reprezentata de Frederick Winslow Taylor(1856-1915), care caracterizeaza cel mai bine acest model prin sintagma "homo economicus". Preocupat de imbunatatirea eficientei lucratorilor individuali, Taylor a aplicat principiile stiintifice in conducerea muncii si muncitorilor. El a vazut ineficienta productiei ca fiind o problema de management si nu una a lucratorilor.Obtinerea eficientei maxime in procesul de munca este dependenta in optica taylorista de respectarea urmatoarelor trei principii.

Executantii sa fie alesi in asa fel incat acestia sa transpuna in practica, corect si in intregime toate instructiunile lucratorii sa fie selectati in functie de performantele fizice si intelectuale salarizarea convenabila.Este responsabilitatea managementului de a gasi oamenii potriviti pentru un post si de a-i invata sa aplice cele mai eficiente metode in munca lor. Contributia cea mai importanta in cariera sa este aceea ca a sugerat ca fiecare post sa fie impartit in sarcini distincte. Urmatorul pas ar fi acela ca managerii sa determine cea mai buna cale de a indeplini aceste sarcini si rezultatul asteptat atunci cand sarcinile sunt indeplinite corespunzator .

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Motivarea angajatului din cadrul unei universitati

Lucrare de licenta despre Motivarea angajatului din cadrul unei universitati
Cuprins

Capitolul I. Conceptul de motivatie in munca. Evolutie si implicatii asupra managementului.................................3

Capitolul II. Motivatia, impulsul primar al comportamentului uman..................................10

Capitolul III. Teoriile motivationale........................22

Capitolul IV. Strategiile motivationale si utilizarea lor in management......................................39

Capitolul V. Satisfactia in munca, efect pozitiv al mediului motivational......................................51

Capitolul VI. Prezentarea generala a Universitatii "Al. I. CUZA" IASI...................................61

Capitolul VII. Cercetare experimentala orivind motivarea angajatilor la Universitatea "Al. I. CUZA" IASI...............................68

Concluzii................................93

Bibliografie.....................................96

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Motivarea angajatului din cadrul unei universitati". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.